Terveyttä ja laatua elämään

Dextra auttaa -sivuilta löydät Dextran asiantuntijoiden artikkeleita terveydestä, hyvinvoinnista, hoitomuodoista ja laadukkaista palveluistamme.

Uusimmat terveyspalveluartikkelit
 • 20.4.2015

  Hymy on kaunis kun hampaat ovat puhtaat. Puhtauden lisäksi hymyä kirkastaa myös hampaiden valkaisu, jonka suosio on viime vuosina lisääntynyt.

 • 1.1.2015

  Kilpirauhaseen saattaa kehittyä hyvänlaatuisen liikakasvun (struuman) tai iän mukanaan tuoman rappeutumisen myötä hyvänlaatuisia kystia (nesterakkuloita), jotka voivat kokonsa vuoksi aiheuttaa kaulalle paineentunnetta.

 • 1.1.2015

  Perusrokotusten tulee olla kunnossa aina matkustettaessa. Perusrokotuksiin kuuluvat jäykkäkouristus-kurkkumätä-, influenssa- sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotteet. Jos matkailija ei ole sairastanut tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa tai saanut MPR-rokotuksia, tulee rokotussuojauksesta huolehtia. On huomattava, että eteläisellä pallonpuoliskolla influenssaan voi sairastua myös Suomen kevät- ja kesäkuukausina.

Uusimmat suun terveyden artikkelit
 • 20.4.2015

  Hymy on kaunis kun hampaat ovat puhtaat. Puhtauden lisäksi hymyä kirkastaa myös hampaiden valkaisu, jonka suosio on viime vuosina lisääntynyt.

 • 27.3.2015

  Hammaskiven poisto, hampaiden kotihoitotekniikoiden kertaus, hampaita suojaavat fluorikäsittelyt ja ientulehduksen tai syvemmälle edenneen hampaiden kiinnityskudostulehduksen eli parodontiitin hoito on moniammatillista yhteistyötä.

 • 27.3.2015

  Hoidon tarvetta arvioitaessa eli hammastarkastusta tehtäessä ei kaikkea tarvittavaa tietoa hampaista ja leuoista saada pelkästään silmämääräisellä tarkastelulla ja mekaanisella tutkimisella, sillä osa mahdollisista muutoksista sijaitsee hampaan vanhan paikan alla, hampaan juuren kärjessä tai syvemmällä luisissa rakenteissa, kuten poskionteloissa.

Lue kaikki artikkelit