Etusivu / Omapihlaja
Yhteydenotto Omapihlajaan

Kun otat ensimmäistä kertaa yhteyttä Omapihlajaan tai sinulla ei ole nimettyä omahoitajaa:

 • Omapihlaja Hervanta, sairaanhoitajan puhelinnumero 03 455 1183
 • Omapihlaja Kehräsaari, sairaanhoitajan puhelinnumero 03 455 1123

Puhelinajat arkisin klo 8.30-9.45 (kiireelliset asiat) ja klo 13-14

Omapihlaja Hervannan ja Omapihlaja Kehräsaaren omahoitajien puhelinnumerot löytyvät toimipistekohtaisilta sivuilta.

Tampere Omapihlaja

Kehräsaaren ja Hervannan Omapihlajat vastaavat Tampereen kaupungin kanssa tehdyllä sopimuksella noin 26 000 tamperelaisen sairaanhoitaja- ja yleislääkäripalveluista. Toimimme osana Tampereen kaupungin terveysasemaverkostoa ja käytössämme on kaikki kaupungin tarjoamat terveyspalvelut muiden terveysasemien tavoin. Omapihlajassa työskentelemme hoitaja-lääkäri työpareina.

Vuoden 2014 alusta alkaen kuntalaisilla on mahdollisuus valita vapaasti perusterveydenhuollostaan vastaava terveyskeskus yli kuntarajojen ja kunnan sisällä edelleen se terveysasema, jota hän haluaa käyttää. Valinta koskee perusterveydenhuollon kokonaisuutta eli sairasvastaanottoa, ehkäisevää terveydenhuoltoa ja suun terveydenhuoltoa.

Tamperelaiset voivat tarkastaa nykyisen terveysasemansa seuraavasta linkistä:

Terveysasemahaku >

 

Kuinka asiakkaaksi Omapihlajaan?

Terveysaseman vaihto tapahtuu jättämällä nykyisen terveysaseman vastaanottoon terveysasemanvaihtolomake.
Saat siirrosta vahvistuksen kirjeitse kolmen viikon sisällä vaihtoilmoituksen tekemisestä. Terveysaseman vaihtaminen sitoo asiakasta vuodeksi.

Lisätietoja: Terveysaseman vaihtaminen >

 


Äkilliset sairaustapaukset

Kiireellisesti hoitoa tarvitsevat hoidetaan virka-aikana ensisijaisesti omalla terveysasemalla. Tavanomaiset päivystysluonteiset vaivat kuten hengitystietulehdukset, selkäkivut, nyrjähdykset ja lasten korvatulehdukset tutkitaan ja hoidetaan omalla terveysasemalla aseman aukioloaikoina.

Muina aikoina

 •  Terveyspalveluiden neuvonta klo 7-22 p. 03 10023
 • Yleinen hätänumero: 112

 

Resepti

Olemme siirtyneet sähköisen reseptin käyttöön. Lisätietoja asiasta löytyy Tampereen kaupungin verkkosivuilta: Sähköinen resepti. Lisätietoja voi kysyä myös omahoitajalta.

Reseptin uusiminen

Reseptin uusimispyynnöt toivotaan hoidettavan hoitajien iltapäivän puhelintuntien aikana klo 13–14. Reseptin uusinnan voi myös pyytää asioimalla terveysaseman vastaanotossa. Paperiset reseptit voi jättää terveysaseman vastaanottoon uusittavaksi. Reseptien uusimisaika on yksi viikko. Lue lisää Tampereen kaupungin verkkosivuilta: Reseptien uusiminen.

Reseptin uusintaa voi pyytää myös Omakanta -palvelun kautta. Omakantaan >

Ajankohtaista Omapihlajassa
 • 10.10.2016

  Syksyn influenssa- ja pneumokokkirokotukset käynnistyvät Omapihlajassa 24.10.2016. Rokotukseen varataan aika etukäteen soittamalla hoitajalle puhelinajalla.

 • 27.4.2016

  Virtsateiden äkillinen tulehdus voidaan perusterveillä 18 - 65 -vuotiailla naisilla tunnistaa sähköisen kyselylomakkeen avulla ja hoitaa saatujen tietojen perusteella ilman virtsa- tai muita tutkimuksia.

 • 15.4.2016

  Omapihlaja terveysasemien sivuilla tiedotetaan jatkossa entistä paremmin ja nopeammin ajankohtaisista asioista. Ajankohtaista Omapihlajassa -osion kautta kerrotaan esimerkiksi poikkeavista aukioloajoista, uusista palveluista ja vuodenaikaan liittyvistä asioista, kuten rokotuksista.