Etusivu / Palvelut / Erikoislääkärin vastaanotto
VARAA AIKA erikoisLÄÄKÄRILLE

Lääkäreidemme vastaanotolle pääset joustavasti ja jonottamatta tilaamalla ajan suoraan näiltä sivuilta tai puhelimitse 030 6060. Valtakunnallinen ajanvarauksemme palvelee maanantaista perjantaihin klo 7.30-20.00, lauantaisin 8.00-16.00 ja sunnuntaisin 9.00-17.00. Toimipistekohtaiset aukioloajat ja yhteystiedot löydät täältä. Pihlajalinna Dextra Munkkivuoren päivystys on avoinna vuoden jokaisena päivänä ma-la 7.00-22.00 ja su 9.00-22.00. Päivystykseen voi tulla myös ilman ajanvarausta. 

Ajan peruminen

Mahdollisesta esteestä pyydämme ilmoittamaan edellisenä päivänä. Peruuttamattomasta tai samana päivänä perutusta ajasta pidätämme oikeuden periä käyntimaksun tai osan käyntimaksua.

21 palvelua
Endokrinologia

Endokrinologiaan erikoistuneen lääkärin vastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan hormonituotantoon liittyviä ongelmia ja sairauksia. Hormoneja tuottavien elinten sairaudet voivat johtua hormonien liikatuotannosta tai niiden puutteesta, kuten diabetes, osteoporoosi, lihavuus ja kilpirauhasen sairaudet. Hormoneja tuottavissa kudoksissa voi ilmetä sekä hyvän- että pahanlaatuisia kasvaimia.

Fysiatria

Fysiatrian erikoislääkäri tutkii tuki- ja liikuntaelinsairauksia, kuten selän, niskan ja nivelten oireita ja kiputiloja. Fysiatri arvioi ja diagnosoi myös hermostollisiin ja muihin sairauksiin liittyvää toimintakyvyn alentumista sekä sen hoitoa ja kuntoutustarvetta.

Gastroenterologia

Gastroenterologia on vatsaelinsairauksiin ja niiden hoitoon keskittynyt sisätautien erikoisala. Tyypillisiä gastroenterologisella erikoisalalla tutkittavia ja hoidettavia sairauksia ovat esim. ruokatorven refluksisairaus, maha- ja pohjukaissuolihaava, keliakia ja tulehdukselliset suolistosairaudet.

Geriatria

Geriatria on lääketieteen erikoisala, joka keskittyy niihin fyysisiin, henkisiin, toiminnallisiin ja sosiaalisiin olosuhteisiin, joita tavataan iäkkäiden potilaiden äkillisissä ja pitkäaikaissairauksissa ja kuntoutuksessa.

Gynekologia

Gynekologit, eli naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit ovat erikoistuneet naistentautien hoitoon, hormonaalisiin ongelmiin ja niiden hoitoihin sekä naisten syöpätautien hoitoon ja seurantaan. Asiantuntijat käyttävät hoitoprosesseja, joissa hyödynnetään uusinta osaamista. Pihlajalinnassa saatavia erityispalveluja ovat mm. lantionpohjan ongelmat, kohdunsuun tutkimukset ja hoidot (kolposkopia), endometrioosin hoito sekä raskausajan seuranta ja ultraäänitutkimukset.

Ihotaudit

Pihlajalinnassa palvelevat ihotauteihin ja sukupuolitauteihin erikoistuneet ammattitaitoiset lääkärit. Varaa aika vastaanotolle netistä tai puhelimitse 030 6060.

Keuhkosairaudet

Keuhkosairauksien erikoislääkärit ovat erikoistuneet mm. astman, keuhkoahtaumataudin ja keuhkokudoksen sairauksien hoitoon, mutta heidän vastaanotolleen voi hakeutua myös esimerkiksi keuhkoputkentulehduksen vuoksi. Keuhkojen toimintakykyä selvitellään keuhkofunktiotutkimuksilla, eli ns. puhalluskokeilla kuten spirometria ja PEF-tutkimus.

 

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit

 Korvasairauksien kattavat palvelut saa korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäreiltä leikkaushoitoineen. Saatavilla ovat myös laboratorio- ja erilaiset röntgentutkimuspalvelut. Yleisimpiä hoidettavia vaivoja ovat mm. korvatulehdukset, nenän sivuontelotulehdukset, tukkoinen nenä, kuorsaus, äänihäiriöt ja huimaus.

Käsikirurgia

Käsikirurgi on erikoistunut käden vammojen hoitoon ja leikkauksiin. Käsivammojen hoidon lopputuloksen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että hoito lähtee oikeille raiteille jo alkuvaiheessa

Lastentaudit

Lastentautien erikoislääkärin eli pediatrin vastaanotolle pääsee nopeasti ja joustavasti, myös lauantaisin ja sunnuntaisin aamu- ja iltapäivisin. Käytettävissä ovat kattavat erikoislääkäripalvelut ja tarvittavat diagnostiset tutkimukset. Apua löytyy äkillisiin sairastumisiin, pitkäaikaisiin vaivoihin ja hoidon seurantaan. Lastenlääkärit tekevät myös terveystarkastuksia ja antavat rokotuksia.