Diabetes

Diabetesklinikalla toimii moniammatillinen diabetekseen erikoistunut asiantuntijatiimi. Diabetesklinikan tiimiin oman panoksensa antavat erikoislääkärit, diabeteshoitajat, fysioterapeutit, jalkojenhoitajat, ravitsemusterapeutti, hammaslääkäri ja suuhygienisti. Lisäksi saatavilla on muiden asiantuntijoiden palveluita yksilöllisen hoidon tarpeen mukaan.

Jokaisella diabeetikolla tulisi olla pysyvä hoitosuhde omaan lääkäriin ja diabeteshoitajaan. Hoitosuhteen alussa laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma, jota täydennetään hoitosuhteen aikana oman elämäntilanteen mukaan. Diabetesklinikan asiantuntijoilla käyntien määrä ja tiheys vaihtelee yksilöllisesti. Tapaamiskertoja voi olla 1-12kk välein ja joskus puhelinkeskustelukin riittää.

Diabetesklinikalle voi tulla myös hakemaan apua diabeteksen ehkäisemiseen. Diabeteshoitajalle voi varata ajan diabeteksen riskitestiin ja saamaan henkilökohtaista ohjausta diabeteksen ehkäisemiseen.
3 palvelua
Diabeteshoitaja

Diabeteshoitajan palveluihin kuuluu diabeetikoiden ohjaus ja omahoidon seuranta.Taavoitteena on mahdollisimman hyvän hoitotasapainon saavuttaminen. Vastaanotolla käsitellään mm. lääkehoidon aloitus ja omaseurannan sekä itsehoidon toteutus, opastetaan painonhallinnassa sekä selvitetään yksilöllisiä ongelmia.

Diabetesklinikka

Diabetesklinikan tiimiin oman panoksensa antavat erikoislääkärit, diabeteshoitajat, fysioterapeutit, jalkojenhoitajat, ravitsemusterapeutti, hammaslääkäri ja suuhygienisti. Diabetesklinikka toimii Helsingissä Pihlajalinna Dextra Munkkivuoressa.

Lue lisää diabeteksen hoidosta

Diabetes ja lääkehoito

Tyypin 1 diabeteksen perustan muodostaa yksilöllisesti muokattu insuliinihoito. Tyypin 2 diabeteksen hoidossa edellä kuvattujen elintapamuutosten lisäksi lääkehoito on keskeisessä asemassa.
Lue lisää

Diabetes ja omahoito

Diabeteksen hoidossa diabeetikon omaosuus on merkittävä. Omahoitoa opeteltaessa asiantuntijoiden apu ja neuvot ovat tarpeen. Hoitotaidot kehittyvät sairastamisen myötä ja diabeetikosta tulee oman hoitonsa paras asiantuntija.
Lue lisää

Diabetes ja suun terveys

Diabetes ei itsessään aiheuta suun alueen sairauksia tai oireita. Diabeetikoilla suun alueen tulehdukset ovat kuitenkin tavallisempia, ne pahenevat herkemmin sekä paranevat huonommin kuin muilla.
Lue lisää

Edellinen 1 2Seuraava