Etusivu / Palvelut / Erityisasumispalvelut / Olkkari Hämeenlinna

Olkkari Hämeenlinnan Renko

Ikipihlaja Marian yhteydessä on kolme rivitaloa, joissa on kahdeksan kappaletta kahden huoneen rivitaloasuntoja. Mahdollisesti tulevaisuudessa myös kaksi 4-6 asiakkaan ryhmäkotia. Kiinteistössä on pesula ja yhteinen Olkkari-kerhotila, jossa voidaan laittaa esimerkiksi yhdessä ruokaa.

Alle kilometrin kävelymatkan sisällä on kauppa, kirkko, uimaranta, kirjasto, kahvila, pizzeria, Säästöpankki ja Osuuspankki sekä koulun leikkipaikat ja urheilukenttä. Rengon keskustassa on kolme lampea sekä joki. Ulkoilu ja pyöräilyreitit ovat viihtyisiä. Luonnonkauniista Rengon kylästä on bussiyhteys Hämeenlinnaan arkisin tunnin välein, noin kahden tunnin välein viikonloppuisin. Matkan kesto on noin 20 minuuttia.

Palvelu kohdentuu asiakkaille, jotka hyötyvät asumisen yhteydessä tuotettavasta työtoiminnasta tai työvalmennuksesta piha-alueen hyötypuutarhassa ja hoitamalla pienimuotoisesti eläimiä. Eläimiksi on suunniteltu kanoja, kaneja ja kesäksi lampaita. Piha-alueella on myös muuta toimintatilaa. Työtoiminta pitää sisällään elämänhallintataitojen opettelua YKS-menetelmän avulla ja konkreettisesti esimerkiksi valmistamalla yhteiset lounaat. Työtoimintaa voi olla myös oman lemmikin hoito. Työtoimintaa voidaan järjestää seitsemänä päivänä viikossa asiakkaan toiveiden mukaan.

Tukiasuntoon tuotetaan tuki tuntipohjaisesti, tarvittaessa myös yöaikaan.

Olkkari on tila. Yhteinen olohuone, jossa tavata muita ja suunnitella omaa elämää: YKS-kartta ja polkuryhmät. Rengossa nämä sisältyvät työtoimintaan.

Olkkarista saa apua ennalta sovitusti:
- Videopuhelun kautta
- Ennalta sovitut tukipuhelut, esim. ruoan lämmittäminen, iltatoimet
- Mahdollisuus siihen, että työntekijä tavoitettavissa 24/7

Tukikäynnit:
- Asiointiin
- Asioiden opetteluun omassa asunnossa tai lähiympäristössä
- Erikseen sovitut asiat esim. viikko-ohjelmien tekeminen tai tukikeskustelut