Etusivu / Palvelut / Erityisasumispalvelut / Uniikki Hämeenlinna

Uniikki Hämeenlinnan Luolaja

Neljä rivitaloasuntomaista 2-5 asukkaan huoneistoa, joissa on asiakkaiden tarpeiden mukaisia tiloja aina aistitiloista keittiöihin.

Laaja pihapiiri mahdollistaa pihatyöt ja muun fyysisen työtoiminnan. Kiinteistöön tulee pieni ravintoja ja pieni pesula, joissa on mahdollista asiakkaiden asioida ja työskennellä yksilölliset tarpeet huomioiden. Päivätoiminnan sijaan asiakkaalle voidaan tuottaa työvalmennusta. Kiinteistön sijainti mahdollistaa kuntopolun ja kaupungin palveluiden käyttämisen.

Uniikki Hämeenlinna sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka hyötyvät yhtenäisestä palvelukokonaisuudesta erillisen asumisen ja päivätoiminnan sijaan. Asuminen ja päivätoiminta muodostavat integroidun kokonaisuuden, jossa toiminta tapahtuu asiakkaan vireystilan, mielenkiinnon kohteiden ja harjoiteltavien taitojen mukaan tarvittaessa seitsemänä päivänä viikossa. Fyysisen aktiviteetin lisäksi harjoittelemme aina myös rentoutumis- ja rauhoittumistaitoja. Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma, jonka toteutumista seurataan ja päivitetään viikoittain.

Uniikki-lähityö
- YKS tuo asiakkaan äänen esiin.
- Yhteisöhoito tuo tasavertaisuuden ohjaajien ja asiakkaiden välille.
- Lean kohdentaa tekemisen oikein.
- Lähityön osaamispolku -malli tuo mahdollisuuden edetä ja kehittyä työssä.

Uniikki-asiantuntijatuki on jatkuvasti käytettävissä haastavien tilanteiden hallintaan:
- Tuki ennakoivaan toimintaan käyttäytymisanalyysin kautta. Lähtökohtana tilanteiden purkaminen varhaisvaiheessa ennen aggressiivisen käyttäytymisen alkamista.
- Kohdennetut työyhteisön koulutukset ja työnohjaus.