Etusivu / Palvelut / Hammashoito / Hammasturva

Hammasturva – laadukasta ja joustavaa suun terveydenhoitoa

Hammasturva takaa palvelun piiriin kuuluvalle asiakkaalle parhaan mahdollisen suun hoidon ja sitä kautta suun terveyden – nyt kiinteällä kuukausimaksulla, ilman suuria ja yllättäviä kertaluonteisia kuluja. Hammasturvan avulla saat siis hampaidenhoitosi menot kuriin ja hallintaan.
Alk. 28,90€ / kk

Mikä Hammasturvan idea on?

Hammasturva - hammashuoltoa kuukausimaksulla

Kiinalaisessa lääketieteessä uskotaan siihen, että lääkäri ansaitsee palkkionsa vasta silloin, kun potilas pysyy terveenä – toisin sanoen hoitosuhteen pohjana on pyrkiä ennaltaehkäisyyn ja ajan mittaan kestävään terveyteen. Juuri tästä on kyse myös Hammasturvassa.

Hammasturva-asiakkuus alkaa alkutarkastuksella ja asiantuntijoidemme laatimalla hoitosuunnitelmalla. Sen jälkeen he määrittävät kolmesta eri vaihtoehdosta sinulle parhaiten sopivan Hammasturva-luokan, joka perustuu suusi terveydentilaan. Hammasturva-asiakkaana maksat alkuhoitojen jälkeen siis vain oman Hammasturva-luokkasi kuukausimaksun ja voit käyttää Pihlajalinna Hammasklinikoiden palveluja tarpeen vaatiessa.

Varaa siis heti aika alkutarkastukseen – selvitetään yhdessä, onko Hammasturva sinulle paras ratkaisu!

Näin Hammasturva toimii

A) Ennen Hammasturva-sopimusta

 1. Varaa aika Pihlajalinna Hammasklinikalle Hammasturvaa varten.
 2. Sinulle tehdään alkutarkastus, joka sisältää sekä kliinisen että tarvittaessa myös röntgenologisen tutkimuksen. Alkutarkastuksen kokonaishinta on 98 € (Kela- korvausten jälkeen).
 3. Alkutarkastuksen tulokset käydään kanssasi läpi ja niiden perusteella sinulle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Saat myös kustannusarvion hoitosuunnitelman kuluista. Toisin sanoen, alkutarkastuksen tehtävänä on määrittää, sopiiko sinulle paremmin perinteinen hammashoito vai Hammasturva. Mikäli Hammasturva on kohdallasi paras ratkaisu, asiantuntijamme määrittävät sinulle suusi terveyden perusteella Hammasturvan maksuluokan:
  28,90 €/kk, 39,90 €/kk tai 54,90 €/kk.
 4. Hammasturva-sopimus astuu voimaan, kun alkutarkastuksen edellyttämä hoitosuunnitelma on toteutettu (saat hoidoista Kela-korvaukset). Hammasturvan kuukausimaksujen maksaminen alkaa hoidon päättymistä seuraavana kalenterikuukautena.
Näin Hammasturva toimii!

B) Hammasturva-sopimuksen aikana

Hammasturva-asiakkaana sinut kutsutaan suusi terveyden edellyttämän tarkastusvälin mukaisesti tarkastuksiin (tarkastusväli voi olla esim. 6 kk- 2 vuotta) sekä ennalta ehkäiseviin hoitoihin. Sinulle tehdään yksilöllinen suun terveyden suunnitelma koko sopimuskauden ajaksi. Suunnitelmaa tarkennetaan hoidon etenemisen aikana ja pyrkimyksenä on se, että korjaavan hoidon tarve vähenee koko ajan.

Hammasturva-sopimuksen pituus on kolme vuotta, jonka jälkeen sopimus voidaan uusia tehdyn tarkastuksen perusteella. Hammasturva-sopimuksen tavoitteena on, että maksuluokka alenee sopimuskauden aikana – toisin sanoen, että suusi terveys on huomattavasti parempi sopimuksen lopussa kuin kolme vuotta aiemmin sen alkaessa.

Voit irtisanoa sopimuksen 1 kk:n irtisanomisajalla. Pihlajalinna Hammasklinikkaa sopimus sitoo koko sopimuskauden, mikäli suoritat kuukausimaksut, toteutat oman osuutesi hoitosuunnitelmasta eikä yleisterveydessäsi tapahdu merkittäviä suun terveyteen vaikuttavia muutoksia.

Hammasturva sisältää hoitosi tarpeen ja hammaslääkärin diagnostiikan perusteella seuraavat toimenpiteet:

 • tarkastukset
 • hammaskiven poiston
 • juurihoidon (sisältää myös monijuuristen hampaiden juurihoidon)
 • tavanomaisen hampaan poiston
 • paikkauksen perinteisillä menetelmillä (myös keraamisella täytteellä tai kruunulla, jos haluat maksaa erotuksen verrattuna perinteiseen täytteeseen)
 • purennan rekonstruoinnin keraamisella täytteellä tai kruunulla, jos haluat maksaa erotuksen verrattuna perinteiseen täytteeseen
 • purentafysiologisen hoidon (lukuun ottamatta purentakiskoa)
 • tarvittavat röntgenkuvat
 • äkilliset hammasongelmat (esim. lohkeamat, säryt)
 • sujuvan hoitoon pääsyn: kiireellisissä tapauksissa aina samana päivänä klinikan aukioloaikoina, ei-kiireellisissä viimeistään 3 arkipäivän kuluttua

Hammasturva ei kata:

 • kirurgista hoitoa – lukuun ottamatta tavanomaista hampaan poistoa
 • proteettista hoitoa
 • esteettistä hoitoa
 • oikomishoitoa
 • vaativaa parodontologista hoitoa (esim. parodontologiset leikkaukset)
 • implantit/implantteihin liittyvää hoitoa