Kemialliset kuorinnat

Kemiallisilla kuorintahoidoilla voidaan hoitaa hyvin erilaisia iho-ongelmia ja tehdä ihotyypille sopiva yksilöllinen hoitosuunnitelma. Asiakkaan tarpeet ja toiveet määrittävät hoidon voimakkuuden − kuorinta voidaan tehdä kevyenä tai voimakkaampana.

Kevyempi, elvyttävä kuorinta sopii erityisesti kuivalle ja atooppiselle iholle tai hyvin herkälle iholle. Kaikille ihotyypeille kevyt kemiallinen kuorintahoito soveltuu erinomaisesti esimerkiksi juuri ennen juhlia kirkastamaan ja virkistämään ihoa. Kevyempi kuorinta voidaan hyvin yhdistää muihin hoitoihin. Voimakasta kemiallista kuorintaa voidaan puolestaan käyttää pigmenttihäiriöiden ja värivirheiden, ikääntymismuutosten ja pintaryppyjen sekä akneen ja aknearpien hoitoon.

Auringon aiheuttamista valovaurioista tai pigmenttimuutoksista kärsinyttä ihoa voidaan hoitaa tehokkaasti erilaisilla kemiallisilla kuorinnoilla. Ihoa ruskettava melaniini voi värjätä kasvot epätasaisesti ja aiheuttaa maksaläiskiä. Keskisyvät ja syvät kemialliset kuorinnat tasoittavat ihon väriä, häivyttävät pigmenttimuutoksia ja uudistavat vaurioitunutta ihoa.

Ikääntymismuutoksia hoidettaessa on hyvä muistaa, että ikääntymistä ei voi pysäyttää. Ihon ikääntymisestä johtuvia vaurioita voidaan kuitenkin korjata säännöllisillä ylläpitohoidoilla ja hidastaa ikääntymismuutosten kehittymistä. Kemiallinen kuorinta aktivoi ihon omaa kollageenituotantoa ja tekee ihosta kimmoisamman ja kiinteämmän. Tästä syystä kuorintoja on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin uudelleen. Kuorinnat myös parantavat ihon kosteustasapainoa sekä tasoittavat ihon sävyjä ja pintaryppyjä. Ihon hyvinvointia voidaan lisätä kuorinnan avulla poistamalla kuollutta ihosolukkoa, epäpuhtauksia ja supistamalla huokosia.

Kuorinnan jälkeen uudistunut iho on jälleen heleä ja raikas. Kemialliseen kuorintaan on hyvä yhdistää myös muita ikääntymismuutoksiin soveltuvia hoitoja, kuten pistoshoidot, mesoterapia, ja timanttimikrohionta.

Useat teini-ikäiset kärsivät iho-ongelmista, mutta myös aikuisten riesana on rasvoittuva iho, epäpuhtaudet ja akne. Sairastetun aknen jälkeen iholla voi olla ikäviä aknearpia, jotka tekevät ihon pinnasta epätasaisen ja kuoppaisen. Kuorinnat soveltuvat erinomaisesti voimakkaasti rasvoittuvan ihon hoitoon ja aknearpien tasoittamiseen. Kelmeä, eloton ja epätasainen iho on hoidon jälkeen kuulas, kaunis ja sileämpi.

Kemialliset kuorintahoidot edistävät akneihon terveyttä ja ihon kosteustasapainoa. Happo puhdistaa ihon pinnan kuolleista soluista ja epäpuhtaudet ja ylimääräinen tali pääsee pois ihohuokosista. Kemiallinen kuorinta puhdistaa ihon pinnalta bakteereita sekä estää niiden kasvua. Kuorinnan jälkeen iho sitoo paremmin kosteutta ja hoitavat voiteet imeytyvät paremmin. Ihon säännöllinen kosteutus ja kuolleen ihosolukon kuoriminen pois ihon pinnalta säännöllisesti ehkäisee uusia näppyjä.

Hoitojen toipumisaika riippuu suunnitellun kuorinnan tehosta ja voimakkuudesta. Kevyt kuorintahoito ei vaadi toipumisaikaa, mutta voimakkaampien kuorintojen jälkeen iho voi lievästi punoittaa ja hilseillä 5-10 päivää hoidon jälkeen. Ensimmäisinä päivinä ei suositella meikkiä, mutta sen jälkeen voi hyvin jo meikata.

Kuorintojen määrä on riippuvainen hoidettavasta ongelmasta. Kevyemmissä kuorinnoissa paras hoitotulos saavutetaan, kun hoito tehdään muutaman kerran vuodessa 3-5 kerran sarjahoitona. Voimakkaampi kuorinta voidaan tehdä myös kertahoitona.