Etusivu / Palvelut / Lääkärin todistukset

Todistukset

Pihlajalinnan lääkärit myöntävät todistuksia erilaisiin tarpeisiin kuten; ajokorttitodistus (tavallinen / laajennettu / taksinkuljettaja), ilmailulääkärintodistus, mopokorttitodistus, palvelukelpoisuustodistus, sukellustodistus, merimieslääkärintodistus sekä ampuma-aselupatodistus.

Varaa aika netissä tai numerosta 030 6060.

4 palvelua
Ajokorttitodistus

Ajokorttitodistusta tarvitaan ajokorttia hakiessa tai sen uusimisessa. Hakemukseen liitetään lääkärinlausunto tai ajokorttiluokan tai hakijan iästä johtuen laajennettu lääkärinlausunto. Tarkastus sisältää mm. näön ja kuulon tutkimukset, verenpainemittaus sekä yleisen terveydentilan arviointi ja vaikutus ajokykyyn. Ajokorttitarkastuksen tekee yleislääkäri, mutta mikäli tarvitaan tarkempi selvitys mahdollisesta sairaudesta, asiakas ohjataan erikoislääkärin vastaanotolle.

Mopokorttitodistus

Mopokortti on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille (ellei ole täyttänyt 15 vuotta ennen 1.1.2000). Korttia varten tarvitaan lääkärintodistus tai ns. nuorison terveystodistus. Todistuksia kirjoittavat pääasiassa yleislääkärit. Mukana pitää olla henkilöllisyystodistus tai KELA-kortti.

Palvelukelpoisuustodistus

Vapaaehtoisena armeijaan menevät tarvitsevat lääkärintodistuksen palvelukelpoisuudesta. Tarkastukseen kuuluu mm. näön, värinäön ja kuulon tutkiminen, verenpaineen mittaus sekä sydämen ja keuhkojen kuuntelu. Todistuksia kirjoittavat yleislääkärit. Jos todistusta haetaan asepalveluksesta vapauttamiseksi psyykkisistä syistä, arvioinnin tekee psykiatri.