Etusivu / Palvelut / Lastenlääkäriasema

Lastenlääkäriasema

Lastenlääkäriasemalla lastenlääkärimme hoitavat viikon jokaisena päivänä pikkuasiakkaidemme äkilliset ja myös pitempiaikaiset vaivat asiantuntevasti. Lapsellesi oikean lääkärin löydät alla olevan palveluhaun avulla verkkosivuilta tai voit varata ajan puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 030 6060.

Lastenlääkäriasemalla saat ohjantaa ja hoitoa myös lapsesi allergiaan ja astmaan liittyvissä asioissa, mm. ruoka-ainealtistukset, siedätyshoito, astmatutkimukset ja ruokavalioneuvonta.

Siedätyshoidot
• koivu, timotei, pujo, kissa, koira, hevonen ja maito

Keuhkofunktiotutkimukset
• rasitusoskillometria (ROS)
• spirometria

Hoito ja ohjaus
• spira, injektiot sekä lääke- ja astmaohjaus

Tampereella Koskiklinikalla lastensairaanhoitajat auttavat myös puhelimitse

Koskiklinikalla lastensairaanhoitajat antavat ohjausta, neuvontaa ja tukea vanhemmille lapsen ja nuoren sairauksissa, sairaan lapsen hoidossa kotona sekä auttavat vanhempia hoidontarpeen arviossa myös puhelimitse. 
Tavoitat lastensairaanhoitajan arkisin klo 8-16 numerosta 0600 03040.
(Palvelun hinta on 1,98 e/min. + pvm/mpm)

Lastenlääkäriaseman asiantuntijat löydät alla olevasta palvelulistasta

8 palvelua
Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit

 Korvasairauksien kattavat palvelut saa korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäreiltä leikkaushoitoineen. Saatavilla ovat myös laboratorio- ja erilaiset röntgentutkimuspalvelut. Yleisimpiä hoidettavia vaivoja ovat mm. korvatulehdukset, nenän sivuontelotulehdukset, tukkoinen nenä, kuorsaus, äänihäiriöt ja huimaus.

Lasten allergia

Lasten allergologit/lastentautien erikoislääkärit auttavat lasten allergisten sairauksien sekä astman tutkimuksissa ja hoidossa. Asiantuntijoidemme palvelut kattavat mm. äkilliset sairastumiset ja pitkäaikaisvaivat, astmatutkimukset ja -ohjauksen, keuhkojen toimintakokeet, allergiatutkimukset, siedätyshoidot, altistuskokeet ja atooppisen ihottuman hoidon

Lasten kirurgia

Lastenkirurgian on oma erikoisalansa ja lastenkirurgit auttavat muun muassa erilaiten pattien poistossa, nivustyräleikkauksissa ja urologisissa leikkauksissa.

Lasten neurologia

Lastenneurologi: tutkii ja hoitaa lapsia ja nuoria, joilla on päänsärkyä, uniongelmia, kohtauksellisia oireita tai erilaisia kehityksellisiä ongelmia.

Lasten ortopedia

Lasten- ja nuorten ortopedit tutkivat ja hoitavat kasvuikäisten tuki- ja liikuntaelin sairauksia, vikoja vammoja ja niiden jälitiloja. Yleisimpiä lasten ortopedian ongelmiat ovat tapaturmat, nivelongelmat, tukielimistön tulehdukset ja kasvuun ja kehitykseen liittyvät häiriöt tuki- ja liikuntaelimistössä.

Lasten reumatologia

Lasten- ja nuorten reumaa hoitavat kokeneet lastentautien erikoislääkärit. Lastenreumaksi kutsutaan niveltulehdusta, joka alkaa tuntemattomasta syystä alle 16-vuotiaalla ja tulehdus kestää ainakin kuusi viikkoa. Lastenreuma ei ole yksi ja yhtenäinen tauti ja tavallisesti se luokitellaan seitsemään alatyyppiin.

Lastentaudit

Lastentautien erikoislääkärin eli pediatrin vastaanotolle pääsee nopeasti ja joustavasti, myös lauantaisin ja sunnuntaisin aamu- ja iltapäivisin. Käytettävissä ovat kattavat erikoislääkäripalvelut ja tarvittavat diagnostiset tutkimukset. Apua löytyy äkillisiin sairastumisiin, pitkäaikaisiin vaivoihin ja hoidon seurantaan. Lastenlääkärit tekevät myös terveystarkastuksia ja antavat rokotuksia.