Etusivu / Palvelut / Rokotukset / Hepatiittirokote

Muista hepatiittirokote jo matkan suunnitteluvaiheessa

Suojaudu maksatulehduksia vastaan Hepatiitti A ja B –rokotteilla

Hepatiitti A:ta esiintyy maailmalla yleisesti ja tartunnan voi saada esimerkiksi ruoan ja juoman tai käsien ja wc-tilojen välityksellä. Hepatiitti A saattaa myös tarttua uima-altaan vedestä. Erityisen varovainen kannattaa olla matkustaessa korkean tartuntariskin alueilla, kuten Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Hepatiitti A:ta esiintyy myös Välimeren ja Baltian maissa, Venäjällä sekä kehitysmaissa.

Hepatiitti B on maailmalla yleinen sairaus ja virus tarttuu yleensä veren ja kehon eritteiden välityksellä. Sukupuolisuhteiden lisäksi tartunnan voi puutteellisen hygienian vuoksi saada esimerkiksi verensiirron ja toimenpiteiden tai tatuoinnin ja lävistyksen jälkeen.

Hepatiitti A ja B ovat viruksen aiheuttamia maksatulehduksia. Taudin kuva vaihtelee oireettomasta infektiosta, jopa henkeä uhkaavaan maksan vajaatoimintaan. Myös oireettomat tartunnan saaneet voivat levittää virusta.

Hepatiitti A:ta ja B:tä vastaan voit suojautua rokotteen avulla. Hepatiitti A- ja hepatiitti B-rokotteita on saatavana erillisinä rokotteina sekä yhdistelmärokotteena. Vain ottamalla rokotesarjan loppuun voit varmistaa elinikäisen suojan hepatiittia vastaa.

Matkailijan rokotuspäivät ilman ajanvarausta Dextra Munkkivuoressa 9.-10.5.2017

Hepatiitti A ja B –rokote kampanjahintaan 75 €

(Tarjous on voimassa ajanvarauksella Munkkivuoren toimipisteessä 16.5. saakka, Twinrixin normaalihinta 93 €)