Etusivu / Palvelut / Urheilu ja tapaturma / Nilkan ja jalkaterän vammat

Nilkan ja jalkaterän vammat

Nilkkavamma on yksi tavallisimpia syitä hakeutua päivystykseen. Suurin osa nilkan vammoista on venähdyksiksi luokiteltavia osittaisia nivelsidevaurioita. Nilkkavammat on kuitenkin tutkittava huolellisesti, sillä nilkan vääntyessä voi syntyä myös jännevaurioita tai luiden murtumia.

Jalkaterän ongelmien ja kivun taustalla voi olla jalkaterän pienten luiden ja nivelten murtumia sekä sijoiltaan menoja, jotka jäävät helposti diagnosoimatta ja hoitamatta. Vammat voivat johtaa jalkaholvin romahtamiseen, joka puolestaan aiheuttaa ongelmia esimerkiksi akillesjänteissä ja päkiöissä.

Akillesjänteen sairaudet ja vammat ovat tyypillisesti aktiiviliikkujien ongelmia, erityisesti pitkänmatkanjuoksijoiden. Oireena ovat nilkan takana tuntuva kipu, turvotus ja punoitus. Oireet ovat niin selviä, että ne on usein itse helppo yhdistää akillesjänteeseen. Akillesjänteen repeämä on aina helppo huomata. Repeämä syntyy yleensä hypyn tai iskun yhteydessä, jolloin nilkasta kuuluu naksahdus tai pamahdus ja pohkeessa tuntuu siltä, kuin joku potkaisisi siihen.

Pihlajalinnan toimipisteistä löytyvät monipuoliset tutkimus-, toimenpide- ja leikkausmahdollisuudet. Meillä työskentelee muun muassa ortopedian ja traumatologian erikoislääkäreitä, liikuntalääketieteen asiantuntijoita ja urheilufysioterapeutteja. Pääset lääkäreidemme vastaanotolle jonottamatta varaamalla ajan suoraan verkosta tai soittamalla numeroon 030 6060.