Etusivu / Tietoa meistä / Kunnille

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Pihlajalinna on kotimaan johtava ulkoistuspalveluita tarjoava sosiaali- ja terveyspalveluyritys. Tarjoamme julkisen sektorin toimijoille monipuolisia ja innovatiivisia palveluita. Tuotamme kunnille ja sairaanhoitopiireille muun muassa perusterveydenhoidon ja erityissairaanhoidon palveluita sekä sosiaali- ja hoivapalveluita.

Kokonaisulkoistuksessa kunta tai kaupunki voi ulkoistaa lähes kaikki sosiaali- ja terveyspalvelunsa yksityiselle palveluntuottajalle. Pihlajalinna tuottaa sote-ulkoistukset tiiviillä kumppanuusmallilla joko itse tai Pihlajalinnan ja ulkoistaneiden kuntien ja kaupunkien perustamien yhteisyrityksien kautta. Kumppanuuden tavoitteena on kustannustehokas palvelutuotanto, henkilöstön hyvinvointi ja potilaiden hyvä hoito. Yhteisyrityksen kotipaikka on ulkoistanut kunta/kaupunki. Yhtiötä johdetaan nimensä mukaisesti yhteistyössä, ja sen toiminnasta päättävät kunnan ja yksityisen toimijan edustajat yhdessä. Kun yritystoiminnan perustana ovat hyvä yhteistyö ja yhteiset tavoitteet, tuloskin on hyvä. Yhteisyritykset työllistävät toimintapaikkakuntansa sote-ammattilaisia ja tekevät yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa ja näin tuovat verotuloja sekä Suomeen että kotipaikkakunnalleen.

Yhteisyritysmalli on ollut käytössä jo vuodesta 2010 Jämsässä, jossa Jokilaakson sairaalan toiminnasta vastaa Jämsän, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Pihlajalinnan omistama Jokilaakson Terveys Oy.

Pihlajalinna on Jokilaakson Terveyden lisäksi mukana neljässä yhteisyrityksessä, jotka tuottavat kuntien sosiaali- ja terveudenhuoltoa. Nämä ovat Kuusiolinna Terveys (Kuusiokunnat Alavus, Ähtäri ja Kuortane sekä Soini), Jämsän Terveys (Jämsä), Mäntänvuoren Terveys (Mänttä-Vilppula ja Juupajoki) ja Kolmostien terveys (Parkano ja Kihniö).