Etusivu / Tietoa meistä / Kunnille / Kuntatoiminta / Sairaala- ja terveysasemaulkoistukset

Terveysasema- ja sairaalaulkoistukset - Pihlajalinnan konseptit tuovat tehoa ja laatua toimintaan

Pihlajalinna on toiminut kuntien, kaupunkien ja sairaanhoitopiirien kumppanina perustamisestaan lähtien. Kumppanuus tarkoittaa Pihlajalinnassa tiivistä ja luottamuksellista yhteistyötä asiakkaan palveluiden kehittämiseksi.  

Esimerkiksi Tampereen kaupungin kanssa Pihlajalinna aloitti vuonna 2009 kaupungin terveysasematoiminnan kehittämisprojektin. Syntyi valtakunnallisestikin palkittu Omapihlaja-toimintamalli, jossa palvelun käyttäjien asiakastyytyväisyys ja samalla myös asiakasmäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Yhä useampi tamperelainen haluaakin valita juuri Omapihlajan omaksi terveysasemakseen. Omapihlaja–toimintamallia hyödynnetään Pihlajalinnan kaikissa kuntaulkoistuspisteissä.

Jämsässä Jokilaakson sairaalan kunnalliset erikoissairaanhoidon palvelut on syksystä 2010 asti tuottanut Jokilaakson Terveys Oy, joka on Pihlajalinnan, Jämsän kaupungin ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yhdessä omistama yhtiö. Vaikuttava alueellinen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon toimintamalli on tuottanut Jämsään lähes 30 uutta vakituista työpaikkaa, palveluiden saatavuus on merkittävästi parantunut ja hoitojonot Jokilaakson sairaalan erikoissairaanhoitoon ovat käytännössä poistuneet. Yhteistyö osakkaiden välillä on mahdollistanut viiden uuden erikoisalan palveluiden tuottamisen lähipalveluiksi Jämsään aikaisempien 10 erikoisalan lisäksi. Tämän kaiken lisäksi Jämsän kaupunki on saavuttanut yhteistyön kautta miljoonien eurojen säästöt verrattuna aikaisempaan palvelutuotantoon.