parkanon sote-palvelut

Pihlajalinna on tuottanut Parkanon sote-palvelut tammikuusta 2015 alkaen. Alueen kunnat ovat muodostaneet paikallisen sote-yhteistoiminta-alueen, johon päättivät helmikuussa 2015 paikallisten valtuustojen päätöksellä liittyä myös Kihniö ja Mänttä-Vilppula. Vastuukuntana sote-alueella toimii Parkano. Ulkoistaminen käsittää kaikki muut sosiaali- ja terveyspalvelut paitsi sote-viranomaistehtävät, lasten päivähoidon ja ympäristöterveydenhuollon.

Pihlajalinna tuottaa yhdessä Parkanon kaupungin kanssa perustetun yhteisyrityksen Kolmostien Terveys Oy:n kautta sosiaali- ja terveyspalvelut kymmeneksi vuodeksi Parkanon alueella. Yhteisyrityksestä kunnat omistavat 49% ja Pihlajalinna 51%.  Yhtiön tavoitteena on turvata sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ja työpaikat Parkanossa sekä hillitä kunnan kokonaiskustannuksia.

Kolmostien Terveyden toimitusjohtaja on Timo Hokkanen.

www.kolmostienterveys.fi

Parkanon kaupungilla on hyvät kokemukset yhteistyöstä Pihlajalinnan kanssa. Esiin tulleisiin haasteisiin tartutaan ripeästi ja toimintaa kehitetään koko ajan. Kaupungin sote-palvelut ovat kehittyneet parempaan suuntaan, hakijoita on ollut hyvin avoinna oleviin virkoihin ja asetetut vaatimukset on täytetty.”

Parkanon perusturvalautakunnan puheenjohtaja, ohjausryhmän puheenjohtaja Erkki Kallio