Etusivu / Toimenpiteet ja leikkaukset / Jalkateräkirurgia

Nilkan ja jalkaterän vammat

Nilkkavamma on yksi tavallisimpia syitä hakeutua päivystykseen. Suurin osa nilkan vammoista on venähdyksiksi luokiteltavia osittaisia nivelsidevaurioita. Nilkkavammat on kuitenkin tutkittava huolellisesti, sillä nilkan vääntyessä voi syntyä myös jännevaurioita tai luiden murtumia.

Jalkaterän ongelmien ja kivun taustalla voi olla jalkaterän pienten luiden ja nivelten murtumia sekä sijoiltaan menoja, jotka jäävät helposti diagnosoimatta ja hoitamatta. Vammat voivat johtaa jalkaholvin romahtamiseen, joka puolestaan aiheuttaa ongelmia esimerkiksi akillesjänteissä ja päkiöissä.

Akillesjänteen sairaudet ja vammat ovat tyypillisesti aktiiviliikkujien ongelmia, erityisesti pitkänmatkanjuoksijoiden. Oireena ovat nilkan takana tuntuva kipu, turvotus ja punoitus. Oireet ovat niin selviä, että ne on usein itse helppo yhdistää akillesjänteeseen.

Dextran toimipisteistä löytyvät monipuoliset tutkimus-, toimenpide- ja leikkausmahdollisuudet. Meillä työskentelee muun muassa ortopedian ja traumatologian erikoislääkäreitä, liikuntalääketieteen asiantuntijoita ja urheilufysioterapeutteja. Pääset lääkäreidemme vastaanotolle jonottamatta varaamalla ajan suoraan verkosta tai soittamalla numeroon 030 6060.

2 palvelua
Jalkaklinikan asiantuntijat

Dextra Jalkaklinikka on erilaisten nilkan ja jälkaterän vaivojen ja vammojen kokonaisvaltaiseen hoitoon keskittynyt klinikka, jossa hoidosta vastaavat alan erikoislääkärit, fysioterapeutti ja jalkojen hoitaja. Tukena ovat myös Dextran muut palvelut. Jalkaklinikalla tehtäviä leikkauksia ovat mm. vaivasenluu- ja vasaravarvasleikkaukset, lattajalkaleikkaukset, erilaiset jänne- ja nivelsideleikkaukset, hermopinneleikkaukset, jäykistysleikkaukset ja nilkan tähystysleikkaukset. Klinikalta löytyvät myös kattavat tutkimus- ja kuvantamispalvelut.

Ortopedia

Ortopedian erikoislääkäreiltä saa apua akuutteihin ja kroonisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Dextrassa on myös kattavat kuvantamis- ja laboratoriopalvelut sekä mahdollisuus päästä yksilölliseen, osaavaan ja turvalliseen leikkaushoitoon nopeasti. Myös ei-leikkauksellinen kuntoutushoito ja toipumisen seuranta kuuluvat palveluihin.