Lapsipotilaat

Kun toimenpiteestä on sovittu lääkärin kanssa, otamme yhteyttä puhelimitse ja kirjeitse. Puhelinsoiton yhteydessä lapsenne terveydentilaa kartoitetaan kysymällä sairauksista, lääkityksistä, allergioista ja aikaisemmista leikkauksista.

Esitietolomakkeen voitte täydentää Omavointi-palvelussa henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla sekä salasanalla. Linkki sivustolle sekä kirjautumisohjeet lähetetään teille sähköpostissa ja tarvittaessa postitamme paperiversion. Täyttäkää lomake huolellisesti, kiitos.

Sairaalaantulo

Tarkan tuloajan saa soittamalla sairaalan sihteerille numeroon 020 713 4017 kello 8 - 16 välisenä aikana, kaksi (2) arkipäivää ennen toimenpidepäivää.

Pyrimme porrastamaan tuloajat niin, että odotusaika olisi mahdollisimman lyhyt. Mahdollisiin viivästyksiin tulee kuitenkin varautua. Toimenpidepäivä on hyvä varata kokonaan suunnitellulle toimenpiteelle ja siitä toipumiseen.

Lapsen on oltava terve toimenpiteeseen tullessa. Jos lapsi sairastuu ennen suunniteltua toimenpidettä, siitä tulee ilmoittaa sairaalaan, numeroon 020 331 807.

Sairaalaan tullessanne hoitaja varmistaa, että kaikki on kunnossa suunniteltua toimenpidettänne varten. Tapaatte anestesialääkärin ja kirurgin ennen leikkausta.

 

Ravinnottaolo 

Leikkausta edeltävänä päivänä ja iltana saa syödä normaalisti.

Alle 4-vuotiaiden lasten tulee olla syömättä ja juomatta neljä (4) tuntia ennen sairaalaan tuloa. Sitä ennen lapsi saa syödä helposti sulavaa, kevyttä ruokaa (esim. viiliä, jogurttia, velliä, mehukeittoa).

Yli 4-vuotiaiden lasten tulee olla syömättä ja juomatta kuusi (6) tuntia ennen sairaalaan tuloa. Sitä ennen lapsi saa syödä helposti sulavaa, kevyttä ruokaa (esim. viiliä, jogurttia, velliä, mehukeittoa).

Makeisia ja purukumia ei saa syödä. Koska lapset tyydyttävät nälkänsä ja janonsa myös oma-aloitteisesti, on syytä valvoa ettei yllätyksiä tapahdu.

Syöminen ja juominen lisäävät oksennusvaaraa ja voivat aiheuttaa toimenpiteen peruuntumisen.

 

Vaatetus

Lapsipotilaat saavat olla sairaalassa omissa vaatteissa. Sairaalaan kannattaa pukeutua mukaviin, yksinkertaisiin, kiristämättömiin vaatteisiin. Mukaan on hyvä varata vaihtovaatteet, oma unilelu sekä tutti.

 

Saattaja ja hakija

Lapsipotilaan toinen vanhemmista voi olla lapsen seurana lähes koko toimenpidepäivän ajan. Yksityisyyden kunnioittamisen vuoksi saattajia saa olla vain yksi.

 

Kotiutuminen

Toimenpiteen jälkeen lapsen vointia tarkkaillaan 1-2 tunnin ajan, kunnes hän on riittävästi toipunut. Ennen kotiutumista saatte kotihoito-ohjeet suullisesti ja kirjallisesti sekä lääkäriltä että hoitajalta.

Jos lähdette kotiin autolla, täytyy kuljettajan lisäksi autossa olla lapsesta huolehtiva henkilö.