Influenssarokotteen ottaminen kannattaa edelleen!

Rokote on tehokkain keino väistää virusta ja suojata itseä sekä läheisiä tartunnalta. Rokotteet suojaavat joko Influenssarokote on paras suoja influenssaa ja sen jälkitauteja vastaan. Reseptiä ei tarvita ja rokotteen saat kätevästi lääkärikeskuksistamme kampanjahintaan 25 € (tarjous voimassa 31.1.2018 asti)

Meiltä saatava rokote antaa suojaa neljää virusta vastaan, mukana Suomessa tällä hetkellä eniten havaittu B/Yamagata-virus.

Aikuiset voivat varata rokotusajan netissä. Lapsia emme rokota kaikissa toimipisteissämme, joten varaathan lapselle ajan puhelimitse ja varmistat asian aikaa varatessasi.

Pihlajalinnassa on käytössä VaxigripTetra-rokote, joka on kehittyneempi versio jo pitkään käytössä olleesta influenssarokotteesta. Uudistunut rokote vastaa paremmin nykyisin kiertäviä virustyyppejä ja antaa siten kattavamman suojan kausi-influenssaa vastaan. VaxigripTetra suojaa kahdelta A- ja kahdelta B-influenssavirustyypiltä, kun aiemmassa rokotteessa on ollut vain yksi B-influenssakanta.

Kausi-influenssarokote tulee uusia joka vuosi, jotta voidaan varmistaa suojaus uusia tai muuntuneita viruskantoja vastaan. Rokotus kannattaa ottaa ennen epidemiakautta, koska rokotteen antama tehokas suoja tartuntaa vastaan kehittyy noin 2 viikossa.

Influenssarokotteen hyödyt:

  • Rokotetuista suurin osa välttyy influenssalta
  • Jos sairastuu influenssaan, tauti on rokotetulla lievempi ja toipuminen nopeampaa
  • Rokotteen saaneet vähentävät influenssatartuntojen leviämistä kotona, kouluissa ja työpaikoilla
  • Riskiryhmien keskuudessa rokote vähentää vakavia influenssasta johtuvia sairaustapauksia

Kauden 2017-2018 rokote voidaan antaa jo 6 kuukauden ikäsille ja sitä vanhemmille.

Lue lisää influenssasta täältä.