Hammaspelkoakin voidaan hoitaa

Kynnys varata aika hammaslääkärille voi joskus nousta korkeaksi, jos kärsii hammashoitopelosta. Pelon ei kuitenkaan tarvitsisi antaa estää hammashoitoon hakeutumista, sillä pelon hoitoon on olemassa useita keinoja.

Tärkeintä on kertoa pelosta hammasklinikan hoitohenkilökunnalle, jotta he osaavat ottaa sen huomioon hoitoa suunnitellessa. Usein pelkoa saadaan lievitettyä huomattavasti jo sillä, että pelosta keskustellaan rauhassa. Hoitotilanteissa edetään asiakkaan ehdoilla, ja taukoja voidaan pitää niin paljon, kuin asiakas kokee tarvitsevansa. Rauhallinen tunnelma ja keskustelu ovat avainasemassa lääkärin ja asiakkaan välisen luottamuksen syntymisessä.

Pihlajalinnan hammasklinikalla Jyväskylässä on saatavilla myös lääkkeellisiä menetelmiä pelon hoitoon. Hammashoito voidaan tehdä pelon tasosta ja suun tilanteesta riippuen joko kevyemmässä sedaatiossa eli kevytnukutuksessa tai anestesiassa. Sedaatiossa ja nukutuksessa tehtävällä hammashoidolla saadaan vaikeimmat toimenpiteet tehdyksi, jolloin pelosta pois opetteleminen helpottuu.

Usein pelkopotilaiden hoito etenee niin, että hoito aloitetaan lääkkeellisillä rauhoitusmenetelmillä, ja pikkuhiljaa rauhoittavaa lääkettä voidaan jättää pois. Jossain vaiheessa voidaan jopa saavuttaa tilanne, jossa potilas on niin rento, että nukahtaa hoitotoimenpiteen aikana. Nämä ovat niitä palkitsevimpia kokemuksia hoitohenkilökunnalle.

Panostuksia digitaaliseen hammaslääketieteeseen

Jyväskylän hammasklinikalla on haluttu panostaa myös uusiin digitaalisuuden tarjoamiin mahdollisuuksiin hampaiden hoidossa. Hammasklinikalla on käytössä esimerkiksi Cerec-laite, jonka avulla valmistetaan keraamisia hampaan paikkoja ja kruunuja suun ulkopuolella. Cerec-paikoissa ja -kruunuissa materiaalina käytetään useimmiten lasikeraamista materiaalia, jolloin lopputulos on esteettinen ja erittäin kestävä.

Kruunu tai paikka suunnitellaan tietokoneella, mikä mahdollistaa sen, että lopputuloksesta saadaan tehtyä anatomisesti tarkka, jolloin se istuu tarkasti suuhun ja näyttää luonnolliselta. Hoito on myös asiakkaalle kivutonta ja miellyttävää: Cerec-laitteella kruunu tai paikka saadaan suunniteltua, valmistettua ja kiinnitettyä jopa saman päivän aikana.

Pihlajalinnan Jyväskylän hammasklinikalla saa huipputason hoitoa

Pihlajalinnan hammasklinikalla Jyväskylässä on perushammashoidon eli paikkaus- ja juurihoitojen sekä hampaanpoistojen lisäksi tarjolla laajat erikoishammaslääkäripalvelut. Viiden vastaanottohuoneen klinikalla asiakkaita palvelee yhdeksän hammaslääkäriä, yhdeksän hammashoitajaa ja kolme suuhygienistiä. Modernit tilat ja laitteet varmistavat nykyaikaisen hoidon onnistumisen. Hammasklinikalla onnistuvat muun muassa vaativat kirurgiset toimenpiteet kuten kirurgiset hampaiden poistot. Myös protetiikkaan eli puuttuvien tai vaurioituneiden hampaiden korvaamiseen erilaisin menetelmin panostetaan. Lisäksi klinikalla tehdään myös oikomishoitoja.

Jyväskylän hammasklinikalla käy suuri määrä tyytyväisiä asiakkaita. Kuka tahansa voi tulla asiakkaaksi, ja hoidettavana käy myös esimerkiksi tapaturmapotilaita vakuutusyhtiöiden kautta. Työnantajat voivat tehdä Pihlajalinnan kanssa myös erillisen hammashoitosopimuksen, joka on työntekijöille huomattava lisäetu.

Ajan hammasklinikalle voit varata täältä tai puhelimitse numerosta 010 312 116.