Ajanvarausohjeet hengitystieoireisille asiakkaille

Mikäli sinulla on ylähengitystieinfektion oireita, lue nämä ohjeet huolellisesti ennen ajan varaamista.

Olemme keskittäneet hengitystieinfektioiden hoidon esimerkiksi tiettyihin toimipisteisiin ja tiettyihin kellonaikoihin.

Alle 12-vuotiaat saavat asioida tavallisella vastaanotolla. Saattajan tulee olla terve ja käyttää maskia.

Pyrimme suojelemaan asiakkaita, hoitavia lääkäreitä ja muuta henkilöstöä ja ehkäisemään koronaviruksen leviämistä.

Jos sinulla on ylähengitystieinfektion oireita, kuten flunssaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, tai äkillisen vatsataudin oireita, voit varata ajan infektiovastaanotolle verkosta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 312 010.

Verkkoajanvarauksessa sinulta kysytään ensin, onko sinulla hengitystieinfektion tai vatsataudin oireita. Jos vastaat kyllä, pääset linkeistä varaamaan infektiovastaanottoajan lääkärikeskukseemme tai etävastaanottoajan. Etävastaanotto voidaan järjestää videoyhteydellä tai puhelimitse.

Huomioithan, että jos sinulla on edellä mainittuja hengitystie- tai vatsaoireita, sinun täytyy varata infektiovastaanottoaika, vaikka varsinainen käyntisi syy olisi jokin muu (kuten esimerkiksi polvikipu tai aivotärähdys).

Löydät täältä tiedot lääkärikeskuksista, joissa hoidetaan infektio-oireisia asiakkaita. Ennen vastaanotolle saapumista lue myös nämä toimintaohjeet.

Poikkeuksellinen aika saattaa herättää erilaisia huolia ja pelkoja sekä koetella jaksamista ja toimintakykyä. Älä jää yksin kysymystesi kanssa, sillä voimme ratkoa niitä yhdessä.

Lue lisää Mielen huoli -linjasta