Terve suu on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia

Pihlajalinna Iten lääkärikeskuksesta Joensuussa saa jatkossa myös suun terveyden palveluita. Lääkärikeskuksen tiloihin osoitteeseen Torikatu 25 avataan syyskuussa suun terveyden yksikkö, jossa hammaslääkärin ja suuhygienistin palvelut ovat saatavilla lääkärikeskuksen aukioloaikojen mukaisesti arkisin kello 7–19. Aikoja avataan pian saataville myös lauantaisin.

Suun terveyden yksikön palveluihin kuuluvat muun muassa tarkastukset, iensairauksien hoito, paikkaus- ja juurihoidot, hammaskiven poistot, värjäymien poistot, puuttuvien hampaiden korvaaminen, hammasröntgenpalvelut sekä lasten hammashoito. Pihlajalinna Itellä on valtakunnallisesti sopimukset kaikkien suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa, mikäli asiakas hakeutuu hoitoon suuhun liittyvän tapaturman vuoksi.

– Olemme valmistelleet uutta yksikköä varten upouudet tilat nykyaikaisine laitteineen ja välineineen. Lähtökohtamme on, että suun terveyden yksikössämme hoito on aina kivutonta, ellei jopa miellyttävää, jos suinkin mahdollista, toteaa Pihlajalinnan palvelupäällikkö Tuovi Kosunen.

Pihlajalinna Ite Joensuun suun terveyden yksikössä suuhygienistinä aloittava Sanna Dyer muistuttaa, että kliinisen työn lisäksi Pihlajalinnassa huolehditaan myös jokaisen suun terveyden yksikön asiakkaan omahoidosta.

– Kulmakivenämme on se, että olemme suun terveyden edistämisen ammattilaisia. On tärkeää, että kotona tehtävään hampaidenpuhdistukseen on käytössä oikeanlaiset välineet ja tekniikka, joissa opastamme täällä mielellämme, Dyer kertoo.

Dyerin mukaan suu toimii eräänlaisena infektioporttina, eli esimerkiksi tulehtuneiden ikenien kautta bakteerit voivat päästä leviämään verenkiertoon samalla tavoin kuin vaikkapa kädessä olevasta haavasta.

– Hoidetaanhan muutkin haavat kuntoon, ja myös suussa olevat haavat ja tulehdukset on tärkeää hoitaa. Suu on tärkeä kommunikoinnin väline, joten onhan se mukavaa, että suu on terve ja raikas aina puhuessamme ja hymyillessämme.

Pihlajalinna Iten suun terveyden yksikössä kaikkia asiakkaita kohdellaan yksilöllisesti tarpeita ja toiveita kuunnellen.

– Suu on monelle hyvin henkilökohtainen paikka, ja monia jännittää hammaslääkärille tai -hygienistille tuleminen. Myös pelkojen lievittämiseksi ja tilanteen tekemiseksi asiakkaalle mukavammaksi voidaan käyttää lukuisia eri keinoja, Dyer toteaa.

Myös yritykset voivat laajentaa jatkossa Joensuussa työterveyssopimustaan Pihlajalinna Iten suun terveyden palveluihin. Palvelupäällikkö Tuovi Kosunen muistuttaa, että suun terveys on osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja parantaa näin ollen työkykyä.

Työpaikan tarjoaman hammashoidon avulla voidaan ehkäistä vakavia sairauksia ja vähentää työntekijöiden mahdollisia sairaslomapäiviä. Yrityshammashoito on työnantajalle vähennyskelpoinen kulu.

– Työntekijän hammashoito on työnantajille tänä päivänä hyvin suuri valtti rekrytoinnin suhteen, sillä kyseessä on rahanarvoinen etu työntekijälle. Toki samalla myös työnantaja saa hyvinvoivia työntekijöitä, Tuovi Kosunen summaa.

Työnantaja – näin liität suun terveydenhuollon työterveyssopimukseen

Voimassa olevat tai nykyiset työterveyden sopimukset

  • Ota yhteyttä yrityksenne työterveyshoitajaan

Uudet sopimukset

  • Ota yhteyttä työterveyspalvelujen myyntipäällikkö Miika Lehtomaahan, p. 0414461858, miika.lehtomaa@pihlajalinna.fi

Torikatu 25 A, 80100 Joensuu

Suun terveyden ajanvaraus p. 010 312010

www.pihlajalinna.fi