Keinojuuriklinikalla korjataan hymyt ja purennat

Puuttuvan hampaan ei tarvitse haitata elämää

Urallaan yli 30 000 implanttia laittanut suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri Pekka Asikainen ajautui alan huippuosaajaksi hiukan sattumalta.
– Olin nuorena hammaslääkärinä oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tartuin tilaisuuteen vihkiytyä implanttien maailmaan. Sillä tiellä ollaan edelleen, Asikainen naurahtaa. Keinojuuriklinikan hän perusti vaimonsa Annelin kanssa 90-luvun alussa.

Tänä päivänä Pihlajalinna Keinojuuriklinikka on Suomen ainoita nimenomaan keinojuurihoitoihin erikoistuneita klinikoita. Keinojuurihoito sopii suurimmalle osalle aikuisista. Lapsille ja nuorille sitä ei suositella ennen kuin leukojen kasvu päättyy noin 20 vuoden iässä. Jotkut vakavat sairaudet ja hoitamattomat suunterveyden ongelmat voivat estää implantin asentamisen. Hammasimplantti on useimmille tehokkain ja mukavin keino korvata puuttuva hammas. Puuttuva hammas ei ole vain kosmeettinen kiusa, vaan se voi muuttaa purentaa, aiheuttaa kipua ja hankaloittaa syömistä tai puhumista.

– On aina yhtä hieno tunne, kun hoidon jälkeen näkee asiakkaan elämänlaadun parantuneen ja hymyn palaavan kasvoille. Implantti kiinnittyy leukaluuhun ja ikeneen kuten oikea hammas, ja sellaiselta se tuntuukin. Hyvin hoidettuna implantti voi kestää koko eliniän.
– Säännöllinen kotihoito on kaiken a ja o. Vaikka titaanista ja posliinista valmistettu hammas ei reikiinny, se on silti altis tulehduksille. Valitse laadukas implantti Kuten lähes kaikista merkkituotteista, myös hammasimplanteista on halpoja kopioita. Asikainen suosittelee valmistajia, joilla on pitkä kokemus tutkimustyöstä ja tuotekehityksestä. Laadukkailla implanteilla on myös takuu ja tuotetuki.

– Me käytämme sveitsiläisen Straumannin puhtaasta titaanista valmistettuja implantteja, koska ne eivät aiheuta minkäänlaisia allergisia reaktioita, luutuvat helposti sekä istuvat purentaan täydellisesti. Asikainen korostaa myös toimenpiteen merkitystä. Ei ole yhdentekevää, missä se tehdään ja kuka sen hoitaa. Keinojuuriklinikalla käytössä on kaksi leikkaussalia ja erityiskoulutettuja suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäreitä, hoitajia, hammasteknikoita sekä suuhygienistejä.

– Olemme rakentaneet ja kehittäneet Keinojuuriklinikan huippuosaamista aina 90-luvulta asti. Koko hoitoprosessi tapahtuu täällä saman katon alla aina ensimmäisestä käynnistä lähtien. Meillä on oma röntgen sekä hammaslaboratorio, jossa protetiikka valmistetaan. Itse operaatio tehdään vastaanottohuoneen sijaan steriilisti leikkaussalissa, Asikainen summaa.

Lue lisää Keinojuuriklinikasta täältä.

Teksti ja kuva: Kati Laszka, advertoaali 14.4./ Helsingin Uutiset ja Länsiväylä
Kuvassa: Erikoishammaslääkäri Pekka Asikainen