Pihlajalinna yhteistyöhön hiihtäjä Eveliina Piipon kanssa

Pihlajalinna on solminut kolmevuotisen sponsorointi- ja yhteistyösopimuksen 20-vuotiaan hiihtäjälupauksen Eveliina Piipon kanssa. Sopimuksesta tekee poikkeuksellisen se, että sponsorin logoja ei tulla näkemään urheilijan varusteissa, vaan yhteistyön ytimessä ovat Pihlajalinnan ja Piipon jakama yhteinen arvopohja sekä yhdessä tuotetut sisällöt. Käytännössä yhteistyöhön kuuluu muun muassa Eveliinan puhujatilaisuuksia sekä blogikirjoituksia ja artikkeleita.

Pirkkalasta lähtöisin oleva, nykyään Rovaniemellä asuva ja harjoitteleva Eveliina Piippo luetaan nousevien suomalaisten hiihtäjätähtien lupaavimpaan kärkeen. Viisinkertainen nuorten suomenmestari nappasi juuri hopeaa alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa Lahdessa.

Piippo oli Pihlajalinnalle selkeä valinta.

– Urheilusponsorointi on yksi vanhimpia vaikuttajamarkkinoinnin muotoja, mutta ironisesti se myös muuttuu hitaimmin. Urheilijat nähdään usein edelleen liikkuvina logopankkeina, jotka tuovat yritykselle näkyvyyttä. Tämä perinteinen toimintamalli ei mielestäni enää toimi nykypäivän mediakentässä, ja haluamme haastaa sitä. Eveliina on paitsi poikkeuksellisen lahjakas urheilija myös tavoitteellinen, älykäs ja sanavalmis nuori, jonka kanssa pääsemme toteuttamaan uutta yhteistyön tapaa, kertoo Pihlajalinnan markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauli Waroma.

Suomen hiihtomaajoukkueen tämän hetken nuorin urheilija tähtää maailman huipulle pitkällä, perinteisen tyylin hiihtomatkalla. Eveliina Piipolle on kuitenkin selvää, että hänen tulevaisuuteensa kuuluu muutakin kuin urheilua. Lääkäriperheen kasvatti on puhunut avoimesti blogissaan terveysvaikeuksistaan ja siitä, miten haasteet ovat kasvattaneet häntä.

– Pihlajalinnan arvot ovat eettisyys, energisyys ja ennakkoluulottomuus, ja Eveliinassa nämä arvot henkilöityvät. Eveliinasta näkee jo nyt, että mikä tahansa on mahdollista hänelle myös urheilu-uran jälkeen. Usein unohdetaan, että huippu-urheilijat joutuvat rakentamaan kilpauran päätyttyä itselleen uuden uran. Terveys on ensisijaisen tärkeä avain myös siinä onnistumisessa, Waroma sanoo.

Eveliina Piippo sanoo, että yhteistyöhön Pihlajalinnan kanssa oli helppoa lähteä.

– Pihlajalinnan kanssa tuli selväksi, että heidän tavoitteensa ei ole vain markkinoida omia palveluitaan minun kauttani, vaan heitä kiinnostaa aidosti minun fyysinen ja henkinen hyvinvointini. Terveys on tärkein lähtökohta menestykselle. Kun ne ovat kunnossa, voin keskittyä saavuttamaan tavoitteitani urheilussa. Tuntuu turvalliselta aloittaa yhteistyö yrityksen kanssa, joka näkee minut kokonaisena ihmisenä kaikkine puolineni, hän kertoo.

Tutustu Pihlajalinnan Urheiluklinikan palveluihin ja yhteistyöhön urheilijoiden kanssa.
Tutustu Eveliinan blogiin.