Pihlajalinnan asiakaspalvelu on avoinna ympäri vuorokauden 20.5.2021 alkaen

Pihlajalinnan yksityisasiakkaiden asiakaspalvelunumero ja työterveysasiakkaiden hoitajapuhelinpalvelu laajentavat aukioloaikojaan. Uudistus mahdollistaa avun hakemisen aina, kun sille on tarve.

Yksityisasiakkaille suunnatussa asiakaspalvelussa (p. 010 312 010, hinta 8,4 snt/min) sekä työterveysasiakkaille suunnatussa hoitajapuhelimessa (p. 010 312 011, hinta 8,4 snt/min) kartoitetaan asiakkaan tilanne, jotta hänet voidaan ohjata eteenpäin oikealle hoitopolulle ja tehdä tarvittavat varaukset Pihlajalinnan asiantuntijoille joko etä- tai kivijalkapalveluihin.

Uusi laaja aukiolo mahdollistaa sen, että asiakas saa neuvontaa myös yöllä alkaneeseen vaivaan viiveettä. Sekä asiakaspalvelussa että hoitajapuhelimessa ajanvaraukset voidaan myös hoitaa heti aamuksi.

– Laajennuksen ansiosta asiantuntijamme voivat tarjota ohjausta ja neuvontaa yöaikaan alkaneissa vaivoissa, jotta asiakkaamme voivat odottaa aamua rauhallisin mielin, Pihlajalinnan Contact Centerin palvelujohtaja Sanna Sarvijärvi kiteyttää.

Yöaikaan asiakaspalvelussa on tarjolla sama palvelu kuin päivälläkin. Ainoastaan joidenkin erityisempien palvelujen varaaminen jätetään seuraavalle päivälle, mutta niissäkin tapauksissa asiantuntija palaa aamulla tai erikseen sovittuna aikana asiakkaan suuntaan.

Palvelujohtaja Sanna Sarvijärvi kertoo, että Pihlajalinnan asiantuntijat odottavat uudistusta innolla.

– On kiinnostavaa nähdä, millaisissa huolissa ja asioissa asiakkaamme ottavat meihin yhteyttä yöaikaan. Aukioloajan laajentaminen ympärivuorokautiseksi on osoitus siitä, miten meillä Pihlajalinnassa on aito halu kehittää palvelujamme siten, että ne ovat asiakkaidemme saatavilla aina mahdollisimman sujuvasti ja viiveettä.

Pihlajalinna-terveyssovelluksen etävastaanotto on öisin suljettu, mutta yksityisasiakkaat voivat tehdä sovelluksen asiakaspalveluchatissa ajanvarauksia. Työterveysasiakkaiden hoitajachat on jatkossa käytössä kaikilla Pihlajalinnan työterveysasiakkailla, ja palvelu on auki niin ikään vuorokauden ympäri.

Pihlajalinnan asiakaspalvelu yksityisasiakkaille
• Palvelunumero 010 312 010 (hinta 8,4 snt/min).
• Avoinna joka päivä vuorokauden ympäri.
• Palvelukielet suomi ja englanti.
• Palvelu ruotsiksi numerossa 010 312 199 arkisin klo 8–16 (hinta 8,4 snt/min).

Pihlajalinnan hoitajapuhelin työterveysasiakkaille
• Palvelunumero 010 312 011 (hinta 8,4 snt/min).
• Avoinna joka päivä vuorokauden ympäri.
• Palvelukielet suomi ja englanti.
• Palvelu ruotsiksi numerossa 010 312 137 arkisin klo 8–16 (hinta 8,4 snt/min).

Pihlajalinna-terveyssovelluksen hoitajachat työterveysasiakkaille
• Terveyssovelluksessa asiakas keskustelee chatissa hoitajan kanssa ja saa saman palvelun kuin hoitajapuhelimessakin.
• Avoinna joka päivä vuorokauden ympäri.
• Palvelukielet suomi ja englanti.