Outi  Helkama — Pihlajalinna

Outi Helkama

Fysioterapeutti

Fysioterapeutti on perehtynyt ihmisen liikkumiseen ja toimintakykyyn sekä näissä ilmeneviin ongelmiin.

Olen toiminut fysioterapeuttina vuosituhannen alusta asti työkenttänäni pääosin yksityinen sektori, urheiluopistoympäristö sekä työterveyshuolto.

Olen fysioterapeuttina kiinnostunut erityisesti tuki- ja liikuntaelinasiakkaiden fysioterapiasta sekä työfysioterapiasta. Hyödynnän työssäni monipuolisesti erikoistumiskoulutusten tuomia osaamisalueitani, joita ovat mm. MDT-terapeutin (Mekaaninen diagnosointi ja terapia) kansainvälinen tutkinto, työfysioterapeutin tutkinto, neurologisen fysioterapian erikoistumisopinnot (AMK) sekä viimeisimpänä liikuntapsykologian perusopinnot Jyväskylän yliopistosta. Haluan kohdata asiakkaan kokonaisuutena, ymmärtää eri tilanteisiin johtaneita syitä, osallistua ja osallistaa asiakas ennaltaehkäisevään kuntoutukseen ja auttaa häntä pysymään omassa toimintaympäristössään mahdollisimman työ- ja toimintakykyisenä. Vaikka painotan työssäni asiakkaan omaa oivallusta ja tekemistä, käytän tarvittaessa toki myös erilaisia hoitomuotoja ja käsittelyjä tarpeen mukaan.

Urheilu on aina kulkenut mukana niin harrastuksissani kuin valmennustoiminnassa, joista erityisesti maastohiihdon ja kestävyysurheilun yleensäkin tunnen niin työkokemuksen kuin oman harrastuneisuuden vuoksi. Lisäksi minulta löytyy osaamista ja kuntoutuskokemusta mm. pallopelaamisen saralta.

Olet tervetullut vastaanotolleni niin työterveyshuollon lähetteellä, itse maksaen kuin vakuutusyhtiön asiakkaana. Hoidan asiakkaita teini-ikäisistä vanhuksiin.

Koulutus: Fysioterapeutti Lahden AMK, Personal Trainer (Lohjan Kisakallio)

Erityisosaaminen/erikoistumisopinnot:

Työterveyshuollon erityisasiantuntijakoulutus (Työterveyslaitos)

Neurologisen Fysioterapian erikoistumisopinnot (Turun AMK)

MDT (mekaaninen terapia ja diagnosointi) Credentialling Examination

Maastohiihdon valmentajatutkinnot, taso 3 (Suomen Hiihtoliitto)

Liikuntapsykologian perusopinnot (Jyväskylän yliopisto)

lisäksi lukuisia pienempiä koulutuksia liikunnanohjauksen ja fysioterapian alalta

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Fysioterapeutti

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Kielitaito:
englanti, suomi, ruotsi, saksa
Toimipisteet:

Pihlajalinna Vuokatti

Torikatu 1, 88600 Sotkamo