Perttu Kontunen — Pihlajalinna

Perttu Kontunen

Yleislääkäri

Yleislääkärin vastaanotolle voi tulla minkä tahansa vaivan takia. Yleislääkärit ovat erikoistuneet yleisimpiin sairauksiin, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sekä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksien hoitoon.

Geriatri

Geriatri on perehtynyt ikääntymiseen ja vanhusten kokonaisvaltaiseen hoitoon.

Geriatrin vastaanotto 60min:

Geriatrian muistiselvittelyihin kuuluu ensimmäisen vastaanottokäynnin lisäksi yleensä pään magneettikuvaus tai tietokonekuvaus, hoitajan suorittama muistitestaus ja verikokeet sekä seurantakäynti jossa tutkimustulokset tarkistetaan. Huomioithan että vastaanottokäynnit geriatrilla ovat vain osa kokonaiskustannuksia. Lääkityksen kokonaisarvio, eläkkeensaajan hoitotuen hakeminen tai muu yksittäinen käynnin aihe hoituu mahdollisesti yhdellä geriatrin vastaanottokäynnillä, jos riittävät esitiedot ovat saatavilla.

Ajokorttia uusiessa, veloitetaan käynti riippumatta siitä, onko lausunto ajokyvystä puoltava vai kieltävä. Epäselvissä tilanteissa pyydetään herkästi TERVEYSPERUSTAINEN ajokyvyn arvio, autokoulusta. Autokoulu lähettää lausunnon lääkärille, ja lausunto laaditaan jälkikäteen maksullisella (etä)vastaanottoajalla. Terveysperustaisessa ajokyvyn arviossa on mahdollista käydä myös omatoimisesti ennen geriatrin vastaanotolle tuloa, mutta puoltava lausunto ajokokeesta ei tarkoita varmuudella puoltavaa lääkärinlausuntoa ajokyvystä - lääketieteellinen kokonaisarvio ratkaisee, koska tietyt ajamisen riskiä lisäävät sairaudet eivät ole arvioitavissa ajokokeella. Ajokorttiasioissa suostumus Kanta-arkiston tekstien katsomiseen on edellytyksenä puoltavalle todistukselle. Mukana tulisi olla TRAFIn postittama esitietolomake täytettynä.

Geriatrian vastaanottoajat aina 60min. Kirjaaminen ja mahdollisen lausunnon tai lähetteen laatiminen ovat veloitettavaa ajankäyttöä ja tavanomaisesti mahtuvat 60 minuuttiin. Asioiden hoito jälkikäteen etävastaanotolla, puhelimitse tai viestein lääkärin kanssa veloitetaan hinnaston mukaisesti.


Yleislääkärin vastaanotto 20min:

PKV-lääkkeitä eli pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä ei pääsääntöisesti kirjoiteta, ajankäyttö veloitetaan riippumatta siitä tehdäänkö resepti vai ei. Otattehan vastaanotolle kaikki reseptit ja esitiedot, että saamme hoidettua asiat yhdellä kertaa mahdollisimman hyvin.

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Geriatrian erikoislääkäri

Yleislääkäri

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Vastaanottokäynnin hinta yksityisasiakkaille:

Erikoislääkärin viastaanottokäynti, 60 min: 233 euroa

Yleislääkärin vastaanottokäynti, 20 min: 115 euroa

Hintoihin lisätään toimistomaksu sekä mahdolliset tutkimus- ja toimenpidemaksut.

Kielitaito:
suomi
Toimipisteet:

Pihlajalinna Lahti

Rauhankatu 14-16, 15110 Lahti