Peter Åström — Pihlajalinna

Peter Åström

Ortopedi

Ortopedian erikoislääkäriltä saa apua akuutteihin ja kroonisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin kuten lihasten, nivelten ja luiden sairauksiin ja tapaturmiin. Traumatologi tutkii ja hoitaa tapaturmien seurauksena syntyneitä vammoja kirurgisesta näkökulmasta.

Työskentelen Pihlajalinna Pikku Huopalahdessa ortopedian ja traumatologian erikoislääkärinä. Erikoisalaani ovat urheiluvammat, olka-alueen ongelmat sekä urheilijan nivusvaivat. Operatiivisiin alueisiini kuuluvat murtumakirurgia sekä olkapään, kyynärpään ja polven tähystyskirurgia. 

Ennen lääketieteen opintojani Helsingin yliopistossa valmistuin 1996 fysioterapeutiksi Yrkeshögskolan Arcadasta, Helsingistä. Urheilun parissa olen lääkärinä aktiivisesti mukana jääkiekossa, jalkapallossa sekä amerikkalaisessa jalkapallossa. Jääkiekon saralla olen toiminut Jokereiden ja Espoon Bluesin joukkuelääkärinä. Jalkapallossa toimin FC Hongan miesten edustusjoukkueen lääkärinä. Amerikkalaisen jalkapallon parissa olen toiminut miesten maajoukkueen lääkärinä sekä Porvoon Butchersin ja Helsingin Roostersin joukkuelääkärinä.

Toiminta urheilun parissa:

Jääkiekko: Joukkuelääkäri, Jokerit A-Nuoret (2003-2007), Blues Espoo miesten edustusjoukkue (2012-14), Jokerit miesten edustusjoukkue (2007-2011 ja 2014-2022)

Jalkapallo: Joukkuelääkäri, FC Honka miesten edustusjoukkue (2018-)

Amerikkalainen jalkapallo: Joukkuelääkäri, miesten maajoukkue (2004 -),

Porvoon Butchers ja Helsingin Roosters joukkuelääkäri (2003-2014),

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton lääketieteellisen valiokunnan jäsen

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Kielitaito:
suomi, ruotsi, englanti
Toimipisteet:

Pihlajalinna Pikku Huopalahti

Puutarhurinkuja 2, 00300 Helsinki