Hampaiden valkaisu mietityttää

Dear Ike! Juhlin kesällä valmistujaisiani, ja haluaisin valkaista hampaani juhlapäivää ja valokuvausta varten. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut valkaisua, koska mielestäni hampaiden hyvä kunto on tärkeämpää kuin esteettiset seikat.

Haluaisinkin varmistaa, eihän valkaisu heikennä hampaiden kuntoa? Olen ainakin kuullut, että se voi aiheuttaa hampaiden vihlontaa ja ienten vuotoa. Voiko se olla turvallista? Entä onko olemassa kevyempiäkin vaihtoehtoja? Minulle on tärkeää, että lopputulos on luonnollinen, enkä halua myöskään kärsiä vihlonnasta tai kivuista tärkeänä juhlapäivänä.

Kerro, Ike, löytyykö minulle sopivaa vaihtoehtoa! Kerro myös, jos valkaisu on mielestäsi vain missien juttu, niin käytän rahani mieluummin vaikkapa kampaajaan.

Nimim. melkein valmis tradenomi Jyväskylästä

Hei nimim. melkein valmis tradenomi Jyväskylästä!

Kyllä sinulle löytyy sopiva vaihtoehto. Valkaisu suositellaan tehtäväksi hoidettuun suuhun, jonka vuoksi kannattaa varata aika suuhygienistille ennen hampaiden valkaisua. Tällöin hampaat puhdistetaan tarvittaessa hammaskivestä ja pinnallisista värjäytymistä, jotta valkaisuaine pääse vaikuttamaan hampaan pintaan. Hampaiden valkaisemiseen on olemassa eri vaihtoehtoja, sekä kevyempiä että tehokkaampia, joista sinulle sopivin vaihtoehto kannattaa katsoa yhdessä suuhygienistin kanssa.

Pihlajalinnassa käytetään vain tutkitusti turvallisia valkaisukeinoja. Valkaisu ei heikennä hampaiden kuntoa, kun sitä ei tehdä liian usein. Hampaiden vihlontaa saattaa esiintyä jonkin verran valkaisun yhteydessä ja sen jälkeen, mutta se on yleensä nopeasti ohimenevää ja suuhygienisti osaa antaa sinulle vinkit sen hoitamiseen.

Valkaisuun liittyen kannattaa muistaa, että hampaiden paikkamateriaalit eivät hampaiden valkaisun yhteydessä vaalene, joten jos valkaisun jälkeen sävyero on suuri, niin hammaslääkäri voi vaihtaa paikkamateriaalinkin vaaleammaksi. Hampaiden valkaisu kannattaa tehdä vähintään 2 viikkoa ennen juhlapäivää, jotta hampaiden väri ehtii tasoittua ja mahdollinen vihlontakin helpottaa. Ienverenvuoto on useimmiten merkki ientulehduksesta, eikä siis johdu suoraan valkaisusta.

Koska valkaisuvaihtoehtoja on monenlaisia ja yhdessä katsotaan toiveesi lopputuloksesta, voit tulla turvallisin mielin hampaiden valkaisuun. Jos valkaisu sinua kiinnostaa, varaa ihmeessä aika suuhygienistillemme. Kyllä sinulle saadaan toivomasi luonnollisen kaunis, valkoinen hymy!