Paavo Itkonen — Pihlajalinna

Paavo Itkonen

Psychiatrist

Olen koulutuksiltani psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri. Proviisoritutkinnon (pääaineena psykofarmakologia) suoritin lähes kokonaan ennen lääketieteen opintoja. Sittemmin työni ohella valmistuin perheterapeutiksi ja huomattavasti myöhemmin suoritin myös johtamisen erikoisammattitutkinnon. Lääkintöneuvoksen arvon sain vuonna 2015.

Aloitin kliinisen työni psykiatrisesta sairaalasta ja erikoistumisvaiheeni jälkeen siirryin psykiatriseen avohoitoon. Työskentelin muutaman vuoden oikeuspsykiatrialla ja suoritin erikoislääkärin tutkinnon, mutta avohoito veti puoleensa. Sovelsin saamiani uusia oppeja aikuispsykiatriassa etenkin diagnostiikkaan, sen perusteluihin ja poliklinikan rakenteeseen sekä henkilöstön koulutukseen. 

Työtapaani kuuluu myös sairauden tai sairauksien informointi asiakkaalle perusteluineen ja tehokkaan hoitovaihtoehdon suositus.

Laadin lausuntoja, mutta en tee ajokykyselvityksiä ellei tilanne vaadi sellaista.

En uusi jo aloitettuja PVK- lääkkeitä. Vuorovaikutus tapahtuu suomenkielellä. Vastaanotolla voi olla asiakkaan toivomuksesta mukana muukin henkilö.

Vastaanotto on etänä.

Specialisations and tasks:

Specialist in psychiatry

Specialist in forensic psychiatry

Child patients:
I do not treat child patients
Languages:
Finnish
Locations:

Remote appointment