Etusivu / Palvelut

Kuinka voimme auttaa?

Pihlajalinnassa oikea hoito perustuu korkeatasoiseen osaamiseen, korkeaan teknologiaan ja - ihmiseen. Hyvä hoitosuhde syntyy luottamuksesta ja asiantuntemuksesta. Pihlajalinnasta saat kaikki terveyteesi liittyvät palvelut asiantuntevasti ja nopeasti.

Lääkäreidemme vastaanotolle pääset joustavasti ja jonottamatta tilaamalla ajan suoraan näiltä sivuilta tai puhelimitse 030 6060. Valtakunnallinen ajanvarauksemme palvelee maanantaista perjantaihin klo 7.30-20.00, lauantaisin 8.00-16.00 ja sunnuntaisin 9.00-17.00. Toimipistekohtaiset aukioloajat ja yhteystiedot löydät täältä. Pihlajalinna Dextra Munkkivuoren päivystys on avoinna vuoden jokaisena päivänä ma-la 7.00-22.00 ja su 9.00-22.00. Päivystykseen voi tulla myös ilman ajanvarausta. 

Ajan peruminen

Mahdollisesta esteestä pyydämme ilmoittamaan edellisenä päivänä. Peruuttamattomasta tai samana päivänä perutusta ajasta pidätämme oikeuden periä käyntimaksun tai osan käyntimaksua.

Terveyspalvelumme
68 palvelua
Ajokorttitodistus

Ajokorttitodistusta tarvitaan ajokorttia hakiessa tai sen uusimisessa. Hakemukseen liitetään lääkärinlausunto tai ajokorttiluokan tai hakijan iästä johtuen laajennettu lääkärinlausunto. Tarkastus sisältää mm. näön ja kuulon tutkimukset, verenpainemittaus sekä yleisen terveydentilan arviointi ja vaikutus ajokykyyn. Ajokorttitarkastuksen tekee yleislääkäri, mutta mikäli tarvitaan tarkempi selvitys mahdollisesta sairaudesta, asiakas ohjataan erikoislääkärin vastaanotolle.

Akupunktio

Akupunktiohoidon tavoite on palauttaa terveyttä tai hyvinvointia pistämällä neuloja ns. akupunktiopisteisiin. Akupunktiota voidaan tehdä myös akupainannalla, joilloin akupunktiopisteitä painellaan sormin. Akupunktiota käytetään mm. kivun hoitoon, päänsärkyyn, migreeniin, unettomuuden, tulehdusten, suolivaivojen ja masennuksen hoitoon.

Astma- ja allergiahoitaja

Opastaa kortisoni-, takrolimuusi- tai pimekrolimuusivoiteiden oikeanlaisen käytön ihottumassa. Hän auttaa valitsemaan sopivat perusvoiteet sekä antaa vinkkejä ihon pesuun ja hoitoon. Hoitaja ohjaa tarvittaessa putkiharsojen ja sinkkisalvasukkien käytön ihottuman lisähoitona. Hän opastaa todettujen allergioiden vältön tarkkuuden ja antaa tietoutta kontaktiallergioista. Ihopistokokeet, epikutaanitestit, altistustutkimukset ja siedätyshoito tehdään kokeneen allergia- ja astmahoitajan toimesta. Hoitajalta saa myös käyttöopastusta astmalääkityksestä.

Diabeteshoitaja

Diabeteshoitajan palveluihin kuuluu diabeetikoiden ohjaus ja omahoidon seuranta.Taavoitteena on mahdollisimman hyvän hoitotasapainon saavuttaminen. Vastaanotolla käsitellään mm. lääkehoidon aloitus ja omaseurannan sekä itsehoidon toteutus, opastetaan painonhallinnassa sekä selvitetään yksilöllisiä ongelmia.

Endokrinologia

Endokrinologiaan erikoistuneen lääkärin vastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan hormonituotantoon liittyviä ongelmia ja sairauksia. Hormoneja tuottavien elinten sairaudet voivat johtua hormonien liikatuotannosta tai niiden puutteesta, kuten diabetes, osteoporoosi, lihavuus ja kilpirauhasen sairaudet. Hormoneja tuottavissa kudoksissa voi ilmetä sekä hyvän- että pahanlaatuisia kasvaimia.

Fysiatria

Fysiatrian erikoislääkäri tutkii tuki- ja liikuntaelinsairauksia, kuten selän, niskan ja nivelten oireita ja kiputiloja. Fysiatri arvioi ja diagnosoi myös hermostollisiin ja muihin sairauksiin liittyvää toimintakyvyn alentumista sekä sen hoitoa ja kuntoutustarvetta.

Fysioterapia

Fysioterapeutit auttavat ja opastavat erilaisissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Tavoitteena on parantaa ja ylläpitää toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapiapalveluihin kuuluvat mm. liikuntavammojen hoito, leikkauksen jälkeinen kuntoutus, työperäisten rasitusvammojen hoito, huimauksen ja tasapainohäiriöiden kuntoutus ja tahattoman virtsankarkailun hoito.

Gastroenterologia

Gastroenterologia on vatsaelinsairauksiin ja niiden hoitoon keskittynyt sisätautien erikoisala. Tyypillisiä gastroenterologisella erikoisalalla tutkittavia ja hoidettavia sairauksia ovat esim. ruokatorven refluksisairaus, maha- ja pohjukaissuolihaava, keliakia ja tulehdukselliset suolistosairaudet.

Geriatria

Geriatria on lääketieteen erikoisala, joka keskittyy niihin fyysisiin, henkisiin, toiminnallisiin ja sosiaalisiin olosuhteisiin, joita tavataan iäkkäiden potilaiden äkillisissä ja pitkäaikaissairauksissa ja kuntoutuksessa.

Gynekologia

Gynekologit, eli naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit ovat erikoistuneet naistentautien hoitoon, hormonaalisiin ongelmiin ja niiden hoitoihin sekä naisten syöpätautien hoitoon ja seurantaan. Asiantuntijat käyttävät hoitoprosesseja, joissa hyödynnetään uusinta osaamista. Pihlajalinnassa saatavia erityispalveluja ovat mm. lantionpohjan ongelmat, kohdunsuun tutkimukset ja hoidot (kolposkopia), endometrioosin hoito sekä raskausajan seuranta ja ultraäänitutkimukset.