Etusivu / Palvelut / Hammashoito / Tietoa suun ja hampaiden terveydestä

Pihlajalinna auttaa - Tietoa suun ja hampaiden terveydestä

Pihlajalinnan hammaslääkärit, suuhygienistit ja muuta suun terveyden asiantuntijat tarjoavat sinulle laadukasta ja kattavaa palvelua aina perushammashoidosta hammaskirurgisiin toimenpiteisiin ja hampaiden oikomishoidosta esteettiseen hammashoitoon. Lue lisää mielenkiintoista tietoa suun terveydestä!

Hampaiden valkaisulla kaunis hymy

Hymy on kaunis kun hampaat ovat puhtaat. Puhtauden lisäksi hymyä kirkastaa myös hampaiden valkaisu, jonka suosio on viime vuosina lisääntynyt.
Lue lisää

Suun tulehdukset ja hammaskivi

Hammaskiven poisto, hampaiden kotihoitotekniikoiden kertaus, hampaita suojaavat fluorikäsittelyt ja ientulehduksen tai syvemmälle edenneen hampaiden kiinnityskudostulehduksen eli parodontiitin hoito on moniammatillista yhteistyötä.
Lue lisää

Hammastarkastus

Hoidon tarvetta arvioitaessa eli hammastarkastusta tehtäessä ei kaikkea tarvittavaa tietoa hampaista ja leuoista saada pelkästään silmämääräisellä tarkastelulla ja mekaanisella tutkimisella, sillä osa mahdollisista muutoksista sijaitsee hampaan vanhan paikan alla, hampaan juuren kärjessä tai syvemmällä luisissa rakenteissa, kuten poskionteloissa.
Lue lisää

Puuttuvat hampaat

Puuttuva tai puuttuvat hampaat paitsi hankaloittavat jokapäiväistä elämää, voivat myös olla merkittävä esteettinen haitta ja vaikeuttaa puhumista.
Lue lisää

Hampaiden paikkaus

Hampaiden paikkaushoidon välineet ja materiaalit ovat kehittyneet valtavasti siitä, mitä ne vain jonkin aikaa sitten olivat.
Lue lisää

Hampaiden oikomishoito - helppo hymyillä!

Oikomishoitoa voidaan tehdä ikään katsomatta
Lue lisää

Hammaslääkäripelko

Hammaslääkäripelko on monen suomalaisen seuralainen johtuen varhaislapsuuden huonoista hammashoitokokemuksista.
Lue lisää

Hammaskirurgiset toimenpiteet

Suun ja leukojen alueen kirurgisilla toimenpiteillä joko otetaan kudosnäytteitä, poistetaan tarpeettomia tai tulehtuneita rakenteita kuten viisaudenhampaita, tai rakennetaan uutta korjaamalla rakenteita ja korvaamalla menetettyjä hampaita tai kudosta.
Lue lisää

Juurihoito - voiko se olla miellyttävää?

Juurihoito ei tänä päivänä ole sellainen kauhea kokemus, kuin miltä se urbaanilegendojen valossa kuulostaa.
Lue lisää

Esteettinen hammashoito

Esteettisen hoidon keinoin joko ainoastaan palautetaan omien hampaiden luonnollinen, kaunis väri puhdistamalla hampaiden pinnoilta peitteet ja värjäymät tai lisäksi korjataan rakenteellisia ominaisuuksia haluttuun suuntaan
Lue lisää

Hampaiden reikiintyminen, eroosio ja juurihoito

Terveen hampaan ytimessä on toimiva verenkierto ja hermotus, jotka ovat suojattuna hammasluun ja uloimman kiillekerroksen sisällä. Hammaskiille koostuu mineralisoituneista hydroxiapatiittikiteistä (kalsiumfosfaatteja), jotka aikaansaavat hampaan ulkopinnalle materiaalin, jonka pitäisi kestää kulutusta koko eliniän.
Lue lisää

Hammasimplantti

Titaanista valmistettu implantti eli keinojuuri on luonnollisin tapa korvata kokonaan puuttuva oma hammas. Implanteilla voidaan korvata yksittäinen hampaan lisäksi useampi puuttuva hammas tai vaikkapa hampaattoman leuan koko purenta.
Lue lisää

Hammaskirurgia

Yleisimpiä suun alueen kirurgisia toimenpiteitä on viisaudenhampaiden leikkaukselliset poistot ja hampaan juurenpään poistoleikkaukset eli resektiot.
Lue lisää

Hammasprotetiikka

Hammasproteeseilla voidaan korvata puuttuva/ puuttuvia hampaita joko kiinteällä tai irrotettavalla proteesilla. Hammasproteettisen hoitomuodon valintaan vaikuttaa kuinka monta hammasta puuttuu, haluttu proteesimateriaali ja hinta. Hoidossa pyritään mahdollisimman kestävään ja esteettiseen loppu-tulokseen. Teemme erityyppiset hammasproteesit yhteistyössä pääkaupunkiseudun hammaslaborato-rioiden kanssa. Proteeseissa käytämme vain parhaita kudosystävällisiä materiaaleja.
Lue lisää

Hampaiden valkaisu Dextra Hammasklinikka Hämeenkatu, Tampere

Hampaiden valkaisumenetelminä käytämme sekä vastaanotolla tehtävää valkaisua että kotivalkaisua. Hampaiden valkaisu nykytekniikalla on helppo ja turvallinen ja se sopii kaikille.
Lue lisää

Hampaiden valkaisu Dextra Hammasklinikka Munkkivuori, Helsinki

Ennen hampaiden valkaisua hampaat tulee tarkistuttaa ja puhdistuttaa hammaslääkärin/ suuhygienistin vastaanotolla. Hampaiden ja ikenien tulee olla terveet ja mahdollisten paikkojen sekä proteettisten ratkaisujen hyvässä kunnossa. Usein jo hammaskiven ja värjäytymien poisto kirkastaa hampaita riittävästi. Mikäli hampaiden väriä halutaan kuitenkin selkeästi vaalentaa, voidaan käyttää hampaiden valkaisua.
Lue lisää

Iensairaudet ja ienhoito

Suun terveys on merkittävää koko elimistön hyvinvoinnille. Tämän vuoksi mm. aina ennen sydän- ja keinonivelleikkauksia varmistetaan, ettei potilaan suussa ole tulehduksia. Ientulehdus ja parodontiitti eli hampaan tukikudostulehdus on yleinen krooninen tulehdus, joka johtuu puutteellisesta suuhygieniasta ja hampaiden pinnalle kertyvästä hammaskivestä. Ensimmäinen oire ientulehduksesta on pahanhajuinen hengitys tai verenvuoto ikenistä. Krooninen, pitkään kestänyt ientulehdus johtaa hoitamattomana parodontiittiin, hampaiden löystymiseen ja irtoamiseen.
Lue lisää

Keraamiset paikat

Esteettisesti luonnolliset ja kauniit hampaat syntyvät käytössämme olevalla IPS Empress -menetelmällä, jossa muovi- ja amalgaamipaikat korvataan keraamisilla paikoilla. Keraaminen paikka näyttää ja tuntuu samalta kuin oma hammas ja on erittäin kestävä.
Lue lisää

Kuvantaminen

Otamme kaikki perusröntgenkuvat omalla vastaanotollamme. Digitaalisilla rtg-tutkimuksilla saadaan erittäin pienillä sädeannoksilla paljon lisätietoa hoidon suunnittelua varten. Digitaalisten röntgenlaitteiden avulla kuvat saadaan heti katsottaviksi.
Lue lisää

Oikomishoito

Purentavirhe voi aiheuttaa kasvojen alueen kipuja, leukanivelvaivoja, pureskelu ja puheenmuodostus ongelmia, sekä hampaiden kulumista tai ienkudoksen vaurioita.
Lue lisää

Parodontiitit

Parodontiitit ovat bakteerien aiheuttamia tulehdussairauksia, jotka tuhoavat hampaan kiinnityskudoksia (juurenpinnan sementti, hammasta ympäröivä luu ja sidekudossäikeet). Edetessään ne johtavat hampaan luukiinnityksen pettämiseen ja hampaan irtoamiseen leukaluusta. Ientulehduksesta, jolloin tulehdus ei ole vielä edennyt syvemmälle kiinnityskudoksiin, kärsivät useimmat ihmiset jossakin elämänsä vaiheessa.
Lue lisää

Perushammashoito

Säännölliset hammaslääkärin tarkastukset ovat suun ja hampaiden terveyden kannalta erittäin tärkeitä. Kliinisessä hammaslääkärin tarkastuksessa kartoitetaan hampaiden, ikenien ja limakalvojen terveydentila joita täydennetään aina digitaalisin röntgenkuvin, jotta hampaiden kunnosta saadaan tarkka ja luotettava käsitys. Tarkastuksen perusteella laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma ja annetaan kustannusarvio suunnitelluista hoitotoimenpiteistä.
Lue lisää

Protetiikka

Kun suuhun valmistetaan erilaisia rakenteita korvaamaan yhtä tai useampaa puuttuvaa hammasta, puhutaan protetiikasta. Proteettisia ratkaisuja on kahta pääluokkaa: kiinteitä ja irroitettavia. Kiinteästä proteesista käytetään nimitystä silta. Irrotettavia proteeseja ovat rankaproteesit ja akryylimuovista valmistetut levyosaproteesit ja kokoproteesit.
Lue lisää

Purentafysiologia

Purennan häiriöt ovat yleistyneet viime vuosina. Nykypäivän purentahäiriöt ovat joko lihasperäisiä tai leukanivelen poikkeavan toiminnan aiheuttamia kiputiloja tai muita toimintahäiriöitä. Purentahäiriöt saattavat pahimmillaan häiritä työntekoa, nukkumista ja puhetta.
Lue lisää

Työpaikkahammashuolto

Työpaikkahammashuolto on nyt entistä ajankohtaisempi ja jokaisen yrityksen ulottuvilla. Suun terveydenhoito on tärkeä tapa huolehtia työkyvystä.
Lue lisää