Etusivu / Palvelut / Kuvantaminen

Kuvantaminen

Nykyaikaiset tutkimustekniikat

Kuvantamisen palveluihin Pihlajalinnassa kuuluvat röntgen-, magneetti-, ultraääni- ja mammografiatutkimukset. Tutkimuksiin pääsee lääkärin lähetteellä, magneettitutkimuksiin erikoislääkärin lähetteellä.

Kun saat lääkäriltä lähetteen, voit varata ajan kuvantamistutkimukseen suoraan toimipisteestä tai puhelimitse numerosta 030 6060. Tutkimuksen vastauksen saa tarvittaessa jopa kuvauskäynnin yhteydessä tai hoitavalta lääkäriltä puhelimitse tai vastaanoton yhteydessä.

Lue lisää kuvantamispalveluista

Kartiokeilatietokonetomografia (Kartiokeila-TT)

Pihlajalinna Kuvantamisella on käytössään uusi kuvantamislaite, Planmed Verity, joka on ns. kartiokeilatekniikkaan perustuva tietokonetomografia-laite. Laitteella saadaan erittäin tarkkoja kuvia raajojen luista, nivelistä, poskionteloista ja kasvojenluista.
Lue lisää

Kilpirauhaskystien skleroterapiahoidot

Kilpirauhaseen saattaa kehittyä hyvänlaatuisen liikakasvun (struuman) tai iän mukanaan tuoman rappeutumisen myötä hyvänlaatuisia kystia (nesterakkuloita), jotka voivat kokonsa vuoksi aiheuttaa kaulalle paineentunnetta.
Lue lisää

Magneettikuvaus 3T

Magneettikuvantamisen edelläkävijänä Pihlajalinna aloitti ensimmäisten joukossa kuvantamisen 3T-laitteistolla.
Lue lisää

Näytteenotot ja kystapunktiot

Näytteen ottoihin ja kystapunktioihin kuuluvat ohutneulabiopsiat, paksuneulabiopsiat sekä nesteonteloiden tyhjennykset.
Lue lisää

Röntgentutkimukset

Vanhin kuvantamismenetelmä, röntgenkuvaus, perustuu röntgensäteiden käyttöön. Eri kudokset vaimentavat läpi kulkevaa röntgensäteilyä eri tavalla, esim. luut enemmän kuin pehmeämmät kudokset.
Lue lisää

Ultraääni

Ultraäänikuvaus perustuu ultraäänen heijastumiseen eri kudoksista ja niiden rajapinnoista. Tutkimuksen avulla voidaan kuvantaa pehmytkudoksia reaaliaikaisesti. Ultraääni on turvallinen kuvantamismenetelmä, koska siinä ei käytetä ionisoivaa säteilyä.
Lue lisää