Etusivu / Palvelut / Laboratoriotutkimukset

Laboratoriotutkimukset

Kattava tutkimusvalikoima

Laboratoriotutkimukset järjestyvät usein jo vastaanottokäynnin yhteydessä. Joihinkin kokeisiin on kuitenkin syytä tulla erikseen, ravinnotta. Tällöin voit varata osaan toimipisteitämme ajan etukäteen suoraan näiltä sivuiltamme tai numerosta 030 6060.

Laboratorioon voi tulla ajanvarauksella tai ilman. Verkkoajanvarauksen kautta voi varata aikoja laboratorioon verikokeiden ottamista varten. Osaan tutkimuksista on mahdollisuus tulla myös ilman lääkärin lähetettä. Jos tutkimukseen tulo edellyttää erityisiä valmistautumistoimenpiteitä, saat ohjeet lääkäriltä, hoitajalta, laboratoriosta tai asiakaspalvelusta. Jos et löydä toivomaasi aikaa, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 030 60 60. Muihin rasitustutkimuksiin, kuten sokerirasituksiin yms. kliinisen fysiologian tutkimuksiin tulee aika varata puhelimitse, puh. 030 60 60.

Ajanvaraukset

Jos olet varannut ajan laboratorioon etukäteen, saavu n. 15 minuuttia ennen varattua aikaa. Ilmoittaudu Pihlajalinnan tuloaulassa. Osassa toimipisteistämme käytössäsi on myös sähköinen ilmoittautuminen, kun otat Kela-kortin mukaan.

Osassa toimipisteistämme tärkeimmät kliinis-kemialliset, hematologiset ja mikrobiologiset laboratoriotutkimukset voidaan tehdä vastaanottokäynnin yhteydessä.

Glukoosikoe tehdään ajanvarauksella, voit varata ajan osaan toimipisteistämme verkossa tai numerosta 030 6060.  Allergioiden testaus Prick-ihokokeena ja Papa-koe tehdään ajanvarauksella, voit varata ajan puhelimitse numerosta 030 6060.

Tutkimustulosten vastaukset antaa lähettävä lääkäri. Kiireelliset laboratoriotutkimukset analysoidaan lääkärissäkäynnin yhteydessä. Jos hakeudutte laboratorioon ilman lääkärin lähetettä, teille lähetetään tutkimusvastaukset postitse. Laboratoriotutkimuksiin tarvitaan lääkärin lähete. Poikkeus tästä ovat oheiset tutkimukset, joihin voi tulla myös ilman lähetettä. Ilman lähetettä otettavista tutkimuksista postitamme vastaukset kirjallisesti kotiosoitteeseen.

 

Ilman lääkärin lähetettä tehtävät laboratoriotutkimukset

 
S –AllIge, Allergeenit, tavallisimmat IGE-vasta-aineet, allergiatutkimus
S -ALAT, Alaniiniaminotransferaani, maksaentsyymi
S -GT, Glutamyylitransferaasi, maksaentsyymi
fS-Gluk, Glukoosi, verensokeri
B -HbA1C, Hemoglobiini-A1C, pitkäaikaisen verensokeritasapainon merkkiaine  
S/U –hCG-O, Koriongonadotropiini, raskaustesti  
Pt -Keliseu, Keliakiatutkimus, seulonta (S- tTGAbA ja S-IgA)  
B -Lakt-D, Laktoosi-intoleranssi (DNA-tutkimus)  
fS-Lipidit, Kolesterolit ja muut veren rasvat (fS-Kol, fS-KOL-HDL, fS-KOL-LDL, fS-Trigly)
S -PSA-V/T, Prostataspesifinen antigeeni, eturauhasmerkkiaine 
B -PVKT, Perusverenkuva ja verihiutaleet  
P -TT-INR, Tromboplastiiniaika, veren hyytymistutkimus erityisesti Marevan-hoidon seurantaan  

S –D-25, D-vitamiini

Toimistomaksu *
* Toimistomaksu 15,00 € lisätään, jos laboratoriotutkimus/ -tutkimukset tehdään ilman lääkärin lähetettä ja loppusumma on yli 30,00 €.