Etusivu / Palvelut / Terapiapalvelut

Terapiapalvelut

Pihlajalinnan terapiapalveluihin kuuluvat perheterapia, parisuhdeterapia, psykologin vastaanotto ja psykoterapia. Pihlajalinna tarjoaa terapiapalveluita lisäksi ravitsemiusterapian sekä seksuaaliterapia osalta.

5 palvelua
Psykologia

Psykologi on ihmisen käyttäytymisen, ajattelun ja tunne-elämän asiantuntija. Psykologi keskustelee, neuvoo, tukee ja auttaa elämän erilaisissa kriisi- ja ongelmatilanteissa. Hän suunnittelee ja ohjaa mielenterveysongelmien hoitoa ja kuntoutusta, tekee psykologisia tutkimuksia, kirjoittaa lausuntoja ja lähetteitä sekä antaa psykoterapiaa.

Psykoterapia palvelu

Psykoterapia on mielenterveysongelmien ja elämän kriisien hoitamista keskustelun avulla. Psykoterapialla hoidetaan tavallisimmin ahdistusta, masennusta, pelkoja sekä ongelmia ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa. Terapiaa voidaan antaa yksilö-, pari-, perhe- tai ryhmäterapiana. Tavallisimpia psykoterapeuttisia hoitomuotoja ovat psykodynaamiset ja kognitiiviset psykoterapiat, ratkaisukeskeinen terapia ja perheterapiat.

Ravitsemusterapia

Ravitsemusterapeutti antaa ravitsemusneuvontaa sekä suunnittelee potilaille tai asiakkaille yksilöllisiä ruokavalioita ja seuraa niiden toteutusta. Asiantuntemukseen kuuluu mm. energian ja ravintoaineiden tarpeen, vaikutuksen, imeytymisen ja hyväksikäytön sekä puutosoireiden tuntemus. Ravitsemusterapia on keskeinen osa monen sairauden hoitoa kuten diabetes, syömishäiriöt, verenpainetauti, keliakia ja ruoka-aineallergiat.

Seksuaaliterapia

Seksuaaliterapialla hoidetaan erilaisia seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia. Hoitoon hakeutumisen syitä voivat olla mm. erilaiset toiminnalliset häiriöt kuten erektiohäiriö, haluttomuus, sairastumiseen- tai vammautumiseen liittyvät kysymykset, seksuaalinen hyväksikäyttö sekä parisuhdeongelmat.