Etusivu / Palvelut / Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Pihlajalinnan palveluihin tuki- ja liikuntaelisairauksien hoitoon kuuluu ortopedia, fysioterapia, kiropraktiikka, osteopaatti, naprapaatti sekä jalkaklinikka ja käsiklinikka. Pihlajalinnan asiantuntijat hoitavat mm. selkäsairauksia kuten alaselkäkipu, välilevynpullistuma, selkäydinkanavan ahtauma sekä selkärangan rappeuma.

Lisäksi tarjoamme akuuttia murtumakirurgiaa sekä vanhan vamman jälkihoitoa (luudutusleikkaksia ja virheasentojen korjauksia).

9 palvelua
Akupunktio

Akupunktiohoidon tavoite on palauttaa terveyttä tai hyvinvointia pistämällä neuloja ns. akupunktiopisteisiin. Akupunktiota voidaan tehdä myös akupainannalla, joilloin akupunktiopisteitä painellaan sormin. Akupunktiota käytetään mm. kivun hoitoon, päänsärkyyn, migreeniin, unettomuuden, tulehdusten, suolivaivojen ja masennuksen hoitoon.

Fysiatria

Fysiatrian erikoislääkäri tutkii tuki- ja liikuntaelinsairauksia, kuten selän, niskan ja nivelten oireita ja kiputiloja. Fysiatri arvioi ja diagnosoi myös hermostollisiin ja muihin sairauksiin liittyvää toimintakyvyn alentumista sekä sen hoitoa ja kuntoutustarvetta.

Fysioterapia

Fysioterapeutit auttavat ja opastavat erilaisissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Tavoitteena on parantaa ja ylläpitää toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapiapalveluihin kuuluvat mm. liikuntavammojen hoito, leikkauksen jälkeinen kuntoutus, työperäisten rasitusvammojen hoito, huimauksen ja tasapainohäiriöiden kuntoutus ja tahattoman virtsankarkailun hoito.

Kiropraktiikka

Kiropraktiikka diagnosoi, hoitaa ja ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja vaivoja. Kiropraktiikka keskittyy erityisesti tuki- ja liikuntaelinten virheasentojen ja toiminnallisten häiriöiden käsillä tapahtuvaan hoitoon.

Liikuntalääketiede

Liikuntalääketieteen erikoislääkärit tutkivat ja hoitavat akuutteja urheiluvammoja ja rasitusvammoja sekä rasitukseen liittyviä hengitys- ja verenkiertoelimistön toiminnan haasteita. Näitä voivat olla esimerkiksi rasitusastma, ylikuormitus ja rytmihäiriöt.

Naprapatia

Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Naprapaatin hoitomenetelmiä ovat mm. nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikat, pehmytkudoskäsittelyt, fysikaaliset hoidot sekä lääkinnällinen harjoitusterapia (LHT) ja ergonominen neuvonta.

Ortopedia

Ortopedian erikoislääkäreiltä saa apua akuutteihin ja kroonisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Pihlajalinnassa on myös kattavat kuvantamis- ja laboratoriopalvelut sekä mahdollisuus päästä yksilölliseen, osaavaan ja turvalliseen leikkaushoitoon nopeasti. Myös ei-leikkauksellinen kuntoutushoito ja toipumisen seuranta kuuluvat palveluihin.