Etusivu / Palvelut / Urheilu ja tapaturma / Polvikipu ja polvivammat

Polvikipu ja polvivammat

Polven eturistisiteen repeämä on tavallisin urheilussa syntynyt polven nivelsidevamma, joka syntyy yleensä voimakkaan vääntymisen yhteydessä. Vamma aiheuttaa polven kipeytymisen ja turpoamisen. Yleensä vääntymisen yhteydessä repeää myös polven nivelkierukka. Repeämä aiheuttaa lähes aina kipua, polven lukkiutumista ja pettämistä. Lääkäri voi usein todeta tilanteen vastaanottokäynnillä. Diagnoosi varmistetaan magneettikuvauksella. Kuvauksessa nähdään myös, onko niveleen tullut lisäksi muita vaurioita.

Polven takaristisidevamma on jopa kymmenen kertaa harvinaisempi kuin polven eturistisidevamma. Polven takaristisidevamma syntyy useimmiten sääreen tulevan suoran iskun seurauksena polven ollessa koukistuneena. Vakavaan polven takaristisidevammaan liittyy usein myös muita polven nivelsiteiden ja kierukoiden vaurioita.

Polvinivel saa tukea ristisiteiden lisäksi polven sisä- ja ulkoreunalta, jossa sijaitsevat polven sivusiteet. Polven sivusiteen revetessä polvesta saattaa kuulua napsahdus, minkä jälkeen polvi kipeytyy joko sisä- tai ulkosyrjältä. Lievä polven sivusidevamma tuntuu usein pelkkänä kipuna, mutta vakavampaan polven sivusidevammaan liittyy usein myös polven epävakauden tunne.

Pihlajalinnan toimipisteistä löytyvät monipuoliset tutkimus-, toimenpide- ja leikkausmahdollisuudet. Meillä työskentelee muun muassa ortopedian ja traumatologian erikoislääkäreitä, liikuntalääketieteen asiantuntijoita ja urheilufysioterapeutteja. Pääset lääkäreidemme vastaanotolle jonottamatta varaamalla ajan suoraan verkosta tai soittamalla numeroon 030 6060.