Etusivu / Tietoa meistä / Valinnanvapaus

Olemme mukana valinnanvapauskokeiluissa

Olemme ilmoittautuneet palveluntuottajaksi Tampereen ja Jyväskylän valinnanvapauskokeiluihin.

Tampereen valinnanvapauskokeilu alkoi 3.4.2017 ja asiakkaaksi on voinut ilmoittautua 10.3.2017 alkaen. Valinnanvapauskokeilu käynnistyi Tampereella Pihlajalinna Koskiklinikan ja Pihlajalinna Kangasalan toimipisteissä. Tampereella kokeiluun pääsevät Annalan, Kaukajärven, Lukonmäen, Viialan ja Turtolan asukkaat (postinumero 33710) sekä Kissamaan ja Hakametsän asukkaat (postinumero 33530). Terveysasemaa saa Tampereen kokeilussa vaihtaa kolmen kuukauden välein. Lisätietoa Tampereen valinnanvapauskokeilusta löytyy osoitteesta www.tampere.fi/valinnanvapaus.

Jyväskylän valinnanvapauskokeilu alkoi 20.2.2017. Jyväskylän Keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon asukkaat voivat ilmoittautua Pihlajalinnan asiakkaaksi syksystä 2017 alkaen. Terveysasema rakentuu Pihlajalinnan (entisen Dextra-lääkärikeskuksen) uudistuviin tiloihin Cygnaeuksenkadulle. Terveysasemaa saa Jyväskylän kokeilussa vaihtaa kuuden kuukauden välein. Lisätietoa Jyväskylän valinnanvapauskokeilusta löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus.
 
Lisätietoa Pihlajalinnan Jyväskylän valinnanvapauskokeilusta tulossa pian.
 
 

Tampereen kaupungin valinnanvapauskokeilu

Näin listaudut asiakkaaksi:
 
 Jos asut Annalan, Kaukajärven, Lukonmäen, Viialan ja Turtolan (postinumero 33710) tai Kissamaan ja Hakametsän alueella (postinumero 33530), on sinun mahdollista listautua eli rekisteröityä Pihlajalinnan Omatiimin asiakkaaksi osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus. Lomakkeen täyttäminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit vaihtaa myös palveluntarjoajaa soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelimesta soitettaessa 03 100 23) joka päivä klo 7-22 tai asioimalla joko Kaukajärven, Tammelakeskuksen tai Linnainmaan terveysasemalla

Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon, puh. 050 451 3344. Iltaisin ja viikonloppuisin, valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna voit hakeutua suoraan Acutan yhteispäivystykseen tai ottaa yhteyttä terveyspalveluiden neuvontaan, puh. 10023. Huom! AIKOJA EI VOI VARATA NETISTÄ EIKÄ YLEISESTÄ AJANVARAUSNUMEROSTA

OP4_9695_357x220px_pihlajalinna.jpg

Mitä valinnanvapauden piiriin kuuluu?

Asiakkaaksi listautunut saa Pihlajalinna Koskiklinikan ja Pihlajalinna Kangasalan asemalta julkista perusterveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä psykiatrisen sairaanhoitajan sekä sosiaaliohjaajan ja fysioterapeutin vastaanottopalvelut. Vastaanoton yhteydessä tehtävät laboratoriopikatestit sekä peruskuvantamispalvelut kuuluvat myös valinnanvapauden piiriin. Pihlajalinna Kangasalla on mahdollista saada hoitaja- ja lääkäripalveluita ajanvarauksella kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin, jos vaihtaminen askarruttaa.

Lääkäriasemien sijainti, yhteystiedot ja aukioloajat:

Pihlajalinnan Omatiimi palvelee sinua kahdessa toimipisteessä. Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon, puh. 050 451 3344. Iltaisin ja viikonloppuisin, valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna voit hakeutua suoraan Acutan yhteispäivystykseen tai ottaa yhteyttä terveyspalveluiden neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelimesta soitettaessa 03 100 23).

Pihlajalinna Koskiklinikka

Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere
puh: 050 451 3344
Valinnanvapauspalvelut avoinna: Arkisin klo 8-17 (heinäkuussa 8-16)

Näin tulet meille Pihlajalinna Koskiklinikalle:

Pihlajalinna Koskiklinikka sijaitsee Tampereen keskustassa Koskikeskuksen kauppakeskuksessa. Osoite on Hatanpään valtatie 1. Koskikeskuksen pohjakerroksesta löytyy maksullinen parkkihalli. Linja-autoasemalta on Koskiklinikalle 5 minuutin kävelymatka ja Keskustorilta 10 minuutin kävelymatka. Valinnanvapaushoitajan ja -lääkärin löydät Koskiklinikalta 3. kerroksesta.

Henkilökunta, Pihlajalinna Koskiklinikka:

         

Erika Wathen_1_150x150.jpg vastaava sairaanhoitaja Erika Wathen

Elina Lehtonen_1_150x150.jpgsairaanhoitaja  Elina Lehtonen

 Silja Norja_1_150x150.jpglääkäri Silja Norja

 Karita Vehmala_1_150x150.jpgsosiaalityöntekijä (sosiaaliohjaus, päihde- ja mielenterveyspalvelut) Karita Vehmala

 

Fysioterapeutti Jukka Lehtonen

Pihlajalinna Kangasala

Kaarninkuja 3, 36220 Kangasala
puh: 050 451 3344

Avoinna: Arkisin klo 9-15 (vain kiireelliset potilaat ajanvarauksella), kiireetöntä hoitoa vaativat sekä ilman ajanvarausta saapuvat asiakkaat hoidetaan Pihlajalinna Koskiklinikalla arkisin klo 8-17 (heinäkuussa 8-16).

Näin tulet meille Pihlajalinna Kangasalaan:

Kangasalan Pihlajalinna sijaitsee Kangasalan Lentolassa, Kaarninkuja 3. Autolla ajo pihaan Kangasalantieltä, Lentolan liikenneympyrästä, Mämmisuontien kautta, Teboilin kylmäaseman takaa. Pihassa on reilusti ilmaisia parkkipaikkoja. Pääoven eteen pääsee autolla. Tampereelta on hyvät linja-autoyhteydet Kangasalalle. Tampereen kaupunkiliikenteen linjojen 40 ja 42 pysäkit (Tampereelta tullessa Mämmisuon pysäkki, Tampereelle mennessä Lentolankuja) sijaitsevat suoraan lääkäriasemamme edessä, Kangasalantien varressa. Lisäksi pysäkeillä pysähtyvät myös Luopioisten Linjan ja Helmikkalan Liikenteen vuorot.

Henkilökunta, Pihlajalinna Kangasala:

    

Hilkka Eklund_1_150x150.jpg sairaanhoitaja Hilkka Eklund

Karita Vehmala_1_150x150.jpgsosiaalityöntekijä (sosiaaliohjaus, päihde- ja mielenterveyspalvelut) Karita Vehmala

Silja Norja_1_150x150.jpglääkäri Silja Norja


Fysioterapeutti Jukka Lehtonen
Päivystysasiakkaat: lääkäri Kati Domonyi-Kuusinen ja lääkäri Sakari Korhonen

Omapihlaja-terveysasemat Kehräsaari ja Hervanta

 Vuoden 2014 alusta alkaen kuntalaisilla on ollut jo mahdollisuus valita vapaasti perusterveydenhuollostaan vastaava terveyskeskus yli kuntarajojen ja kunnan sisällä edelleen se terveysasema, jota hän haluaa käyttää. Valinta koskee perusterveydenhuollon kokonaisuutta eli sairasvastaanottoa, ehkäisevää terveydenhuoltoa ja suun terveydenhuoltoa.

Kehräsaaren ja Hervannan Omapihlaja-terveysasemat vastaavat jo nyt Tampereen kaupungin kanssa tehdyllä sopimuksella osan tamperelaisen sairaanhoitaja- ja yleislääkäripalveluista. Toimimme osana Tampereen kaupungin terveysasemaverkostoa ja käytössämme on kaikki kaupungin tarjoamat terveyspalvelut muiden terveysasemien tavoin.

Tutustu Omapihlaja-terveysasemiin täällä.

Voit siis nyt myös vaihtaa oman terveysasemasi Omapihlaja Kehräsaareen tai Hervantaan. Lisätietoa Tampereen kaupungin Valinnanvapaustoiminnasta ja valinnanvapauskokeilusta löydät osoitteesta www.tampere.fi/valinnanvapaus.

 

Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilu

 

Näin listaudut asiakkaaksi:

Jos asut Keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon alueella, on sinun mahdollista listautua eli rekisteröityä Jyväskylän Pihlajalinna lääkärikeskuksen asiakkaaksi osoitteessa www.palse.fi/jyvaskyla. Lomakkeen täyttäminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Suosittelemme, että valinta tehdään verkossa. Voit tehdä valinnan myös soittamalla valinnanvapauskokeilun neuvontanumeroon puh. 014 266 0133 (ma-to 8-16, pe 9-16) tai 1.11. alkaen Jyväskylän Pihlajalinna lääkärikeskukseen puh. 050 451 3032 (ma-pe 8-16). Valinnan voit tehdä myös asioimalla henkilökohtaisesti Keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon terveysasemalla tai Pihlajalinnan lääkärikeskuksessa.

Lisätietoa Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilusta saat osoitteesta www.jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus.

Voit myös kysyä valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista palvelunumerosta 014 266 0133. Numeroon voit soittaa ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16. Palvelunumerossa valinnanvapauteen perehdytetyt hoitajat neuvovat ja auttavat kokeiluun liittyvissä kysymyksissä


Ajan varaaminen:

Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon p. 050 451 3032 ma-pe klo 8-16. Puhelimessa sinua palvelee sairaanhoitaja, joka tekee hoidon tarpeen arvioinnin, antaa neuvontaa ja varaa sinulle ajat. Huom! Aikoja ei voi varata netistä, eikä yleisestä ajanvarausnumerosta.

Iltaisin ja viikonloppuisin, valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna, voit ottaa yhteyttä Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan 0100 84 884 (arkisin klo 16–08, viikonloppuisin ja juhlapyhinä ympäri vuorokauden).

Soita aina ensin puhelinneuvontaan ennen päivystykseen hakeutumista.

Mitä valinnanvapauden piiriin kuuluu?

Valinnanvapauskokeilu kattaa asiakkaan avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Myös vastaanottopalveluun liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut kuuluvat pakettiin. Valinnanvapauden piiriin eivät kuulu neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut.


Terveysasemaa saa Jyväskylän kokeilussa vaihtaa kuuden kuukauden välein.


Valinnanvapauden henkilökunta, Pihlajalinna Jyväskylä:

Sairaanhoitaja Maarit Manninen
Sairaanhoitaja Anne-Marie Nyman
Lääkäri Melina Mustonen
Lääkäri Eeva-Liisa Leivo
Sosiaaliohjaaja Maritta Jylhälehto

Pihlajalinna Jyväskylä
Cygnaeuksenkatu 8, 40100 Jyväskylä
Valinnanvapauspalvelut avoinna ma-pe klo 8-16