Erityisasumispalvelut

Erityisasumispalvelut tuottaa tehostettua palveluasumista, päivätoimintaa ja kotiin vietäviä palveluita kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille. Toimintamme perustuu kahteen vahvaan palvelukonseptiin: Uniikki ja Olkkari. Toiminta alkaa tammikuussa 2018 Hämeenlinnassa.

Erityisasumispalveluiden toiminta perustuu kahteen vahvaan palvelukonseptiin: Uniikki ja Olkkari. Palvelukonseptien keskiössä on vahva ammatillinen osaaminen sekä asiakkaiden tasavertainen kohtaaminen.

Uniikki

Uniikki on tehostettua palveluasumista ihmisille, joilla on vakavia käyttäytymisen säätelyn tai elämänhallinnan haasteita. Haasteet voivat johtua esimerkiksi autisminkirjon oireyhtymästä tai mielenterveysongelmista.

Uniikki asuminen sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka hyötyvät yhtenäisestä palvelukokonaisuudesta erillisen asumisen ja päivätoiminnan sijaan. Asuminen ja päivätoiminta muodostavat integroidun kokonaisuuden, jossa toiminta tapahtuu asiakkaan vireystilan, mielenkiinnon kohteiden ja harjoiteltavien taitojen mukaan tarvittaessa seitsemänä päivänä viikossa. Fyysisen aktiviteetin lisäksi harjoittelemme aina myös rentoutumis- ja rauhoittumistaitoja. Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma, jonka toteutumista seurataan ja päivitetään viikoittain.

Olkkari

Olkkari on sosiaalista kuntoutusta ja arjen tukea omassa kodissa asuvalle kehitysvammaiselle tai autisminkirjon henkilölle. Olkkarissa opetellaan sosiaalista vuorovaikutusta ja elämänhallintataitoja.

Olkkariin johon voi tulla juttelemaan ja tekemään arjen asioita työntekijän ja kavereiden kanssa. Olkkarin työntekijä voi antaa tukea omaan asuntoon joko videopuheluyhteyden avulla tai erikseen sovittavina tukikäynteinä. Useimpaan Olkkariin voi tulla oman lemmikin kanssa ja saada tukea lemmikin hoitoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Miina Laru Päivi Vuorinen

Palvelujohtaja Päivi Vuorinen
p. 044 521 7501 paivi.vuorinen@pihlajalinna.fi

Toimitusjohtaja Miina Laru
p. 046 9208 761 miina.laru@pihlajalinna.fi

Löydät Pihlajalinnan Erityisasumispalvelut myös Facebookista