Valinnanvapaus Pihlajalinnassa

Suomalaisilla on oikeus valita julkisten terveydenhuollon hoitopaikkansa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa. Valmistelussa oleva sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntö on vahvistamassa valinnanvapautta entisestään. Oletko ajatellut, että käyttämällä valinnanvapauttasi voit vaikuttaa itse tarvitsemiesi terveyspalveluiden laatuun ja saatavuuteen jo nyt?

Perusterveydenhuollon valinnanvapaus

Jokaisella suomalaisella on oma nimetty terveysasema kotikunnassaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit myös valita, minkä terveysaseman palveluja haluat käyttää. Kiireettömän hoidon hoitopaikan voit valita kotikuntasi terveysasemista tai halutessasi koko Suomen alueelta.

Pihlajalinna toimii julkisen terveydenhuollon tuottajana Alavudella, Hattulassa, Juupajoella, Jämsässä, Kihniössä, Kuortaneella, Mänttä-Vilppulassa, Parkanossa, Soinissa ja Ähtärissä.

Voit olla kerrallaan yhden terveysaseman asiakkaana. Saat terveysasemaltasi kaikki perusterveydenhuollon palvelut, kuten lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanoton, neuvolapalvelut, hammashoidon ja kuntoutuspalvelut.

Erikoissairaanhoidon valinnanvapaus

Erikoissairaanhoidon valinnanvapaus koskee kiireetöntä tutkimusta tai hoitoa. Valinnanvapaus ei koske päivystystilanteita. Päivystyspotilaat hoidetaan asuinkunnastaan riippumatta lähimmässä sairaalassa, jossa on asiantuntemus ja valmius potilaan hoitamiseen. Erikoissairaanhoidon hoitopaikka valitaan yhteisymmärryksessä lähetteen tekevän lääkärin tai hammaslääkärin kanssa. Lääkäri varmistaa, että valittavassa sairaalassa on hoidon edellyttämä erikoisala ja asiantuntemus. Kun tarve on todettu, potilaalla on oikeus valita hoitopaikkansa julkisessa erikoissairaanhoidossa.

Pihlajalinna tuottaa julkisen terveydenhuollon erikoissairaanhoidon palveluita Jokilaakson sairaalassa Jämsässä.

Valinnanvapauskokeilut

Olemme ilmoittautuneet palveluntuottajaksi Hämeenlinnan ja Tampereen valinnanvapauskokeiluihin.

Pihlajalinna alkaa tuottaa valinnanvapauspalvelua asiakkaille 1.11.2017 alkaen. Valinnanvapauskokeilussa Pihlajalinnan tarjoama palvelukokonaisuus kattaa kokeilun ehtojen mukaisesti asiakkaan avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Valintaan sisältyvät myös vastaanottopalveluun liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Yhteystiedot ja ohjeet paikkakunnittain:

Valinnanvapauskokeilu Hämeenlinna
Valinnanvapauskokeilu Tampere

Valinnanvapauskokeilu Hämeenlinna

Pihlajalinna Tuulos (entinen Linnan Klinikan Tuulosen toimipiste) osallistuu Hämeenlinnan kaupungin valinnanvapauskokeiluun. Kokeilualueiksi on valittu Jukolan ja Lammi-Tuuloksen terveyskeskusalueiden asukkaat.

Kokeilu on käynnistynyt, ja se kestää vuoden 2019 loppupuolelle saakka. Pihlajalinna Tuulokseen listautunut asiakas maksaa kokeiluun kuuluvista palveluista saman verran kun alueensa terveyskeskuksessa asioidessaan.

Näin listaudut asiakkaaksi:

Listautuminen tapahtuu sähköistä palveluportalia käyttäen tai puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Ajan varaaminen:

Valinnanvapauskokeilun asiakkailla on käytössä puhelinajanvaraus. Ajanvaraus tapahtuu joko puhelimitse tai paikan päällä asioidessa.

Ajanvaraus ja neuvonta:
puh. 03 625 7536

Mitä valinnanvapauden piiriin kuuluu

Valinnanvapauskokeilu sisältää julkiset perusterveydenhuollon palvelut, eli asiakas- ja palveluohjauksen, yleislääkärin, sairaanhoitajan ja psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotot, perustason sosiaalineuvonnan sekä perustason laboratorio- ja kuvantamistutkimukset.

Osoite ja aukioloajat

Kauppakeskus Tuulonen 1.krs,
Tuulosentie 1
14810 Tuulos

Aukioloajat:
ma - pe 8 - 16

Tärkeät linkit

Listaudu tästä
Kokeilun ehdot ja periaatteet
Usein kysytyt kysymykset
Palautelomake

Valinnanvapauskokeilu Jyväskylä

Valinnanvapauskokeilun palvelut Jyväskylässä ovat päättyneet 18.10.2018. Valinnanvapausasiakkaille on lähetetty postitse toimintaohjeet.

Lisätietoa Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilusta saat osoitteesta www.jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus.

Valinnanvapauskokeilu Tampere

Tampereen valinnanvapauskokeilu jatkuu myös vuonna 2019 Pihlajalinna Koskiklinikan ja Pihlajalinna Kangasalan toimipisteissä.

Tampereella kokeiluun pääsevät Annalan, Kaukajärven, Lukonmäen, Viialan ja Turtolan asukkaat (postinumero 33710) sekä Kissamaan ja Hakametsän asukkaat (postinumero 33530). Terveysasemaa saa Tampereen kokeilussa vaihtaa kolmen kuukauden välein. Lisätietoa Tampereen valinnanvapauskokeilusta löytyy osoitteesta www.tampere.fi/valinnanvapaus.

Näin listaudut asiakkaaksi:

Jos asut Annalan, Kaukajärven, Lukonmäen, Viialan ja Turtolan (postinumero 33710) tai Kissamaan ja Hakametsän alueella (postinumero 33530), on sinun mahdollista listautua eli rekisteröityä Pihlajalinnan Omatiimin asiakkaaksi osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus. Lomakkeen täyttäminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit vaihtaa myös palveluntarjoajaa soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelimesta soitettaessa 03 100 23) joka päivä klo 7-22 tai asioimalla joko Kaukajärven, Tammelakeskuksen tai Linnainmaan terveysasemalla.

Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon, puh. 050 451 3344. Iltaisin ja viikonloppuisin, valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna voit hakeutua suoraan Acutan yhteispäivystykseen tai ottaa yhteyttä terveyspalveluiden neuvontaan, puh. 10023. Huom! Aikoja ei voi varata netistä eikä yleisestä ajanvarauksesta.

OP4 9695 valinnanvapaus

Mitä valinnanvapauden piiriin kuuluu?

Asiakkaaksi listautunut saa Pihlajalinna Koskiklinikan ja Pihlajalinna Kangasalan asemalta julkista perusterveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä psykiatrisen sairaanhoitajan sekä sosiaaliohjaajan ja fysioterapeutin vastaanottopalvelut. Vastaanoton yhteydessä tehtävät laboratoriopikatestit sekä peruskuvantamispalvelut kuuluvat myös valinnanvapauden piiriin. Pihlajalinna Kangasalla on mahdollista saada hoitaja- ja lääkäripalveluita ajanvarauksella kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa.

Lääkäriasemien sijainti, yhteystiedot ja aukioloajat:

Pihlajalinnan Omatiimi palvelee sinua kahdessa toimipisteessä. Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon, puh. 050 451 3344. Iltaisin ja viikonloppuisin, valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna voit hakeutua suoraan Acutan yhteispäivystykseen tai ottaa yhteyttä terveyspalveluiden neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelimesta soitettaessa 03 100 23).

Pihlajalinna Koskiklinikka

Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere
puh: 050 451 3344
Valinnanvapauspalvelut avoinna: Arkisin klo 8-17 (heinäkuussa 8-16)

Näin tulet meille Pihlajalinna Koskiklinikalle:

Pihlajalinna Koskiklinikka sijaitsee Tampereen keskustassa Koskikeskuksen kauppakeskuksessa. Osoite on Hatanpään valtatie 1. Koskikeskuksen pohjakerroksesta löytyy maksullinen parkkihalli. Linja-autoasemalta on Koskiklinikalle 5 minuutin kävelymatka ja Keskustorilta 10 minuutin kävelymatka. Valinnanvapaushoitajan ja -lääkärin löydät Koskiklinikalta 3. kerroksesta.

Henkilökunta, Pihlajalinna Koskiklinikka:

Erika Wathen 1 150x150 palveluvastaava Erika Wathen

Silja Norja 1 150x150 lääkäri Silja Norja

Sairaanhoitaja Katri Kauppila
Sosiaaliohjaaja Sirkka Viiala
Psykiatrinen sairaanhoitaja Satu Rantanen
Fysioterapeutti Jukka Lehtonen

Pihlajalinna Kangasala

Kaarninkuja 3, 36220 Kangasala
puh: 050 451 3344
Avoinna: Arkisin klo 9-15 (vain kiireelliset potilaat ajanvarauksella), kiireetöntä hoitoa vaativat sekä ilman ajanvarausta saapuvat asiakkaat hoidetaan Pihlajalinna Koskiklinikalla arkisin klo 8-17 (heinäkuussa 8-16).

Näin tulet meille Pihlajalinna Kangasalaan:

Kangasalan Pihlajalinna sijaitsee Kangasalan Lentolassa, Kaarninkuja 3. Autolla ajo pihaan Kangasalantieltä, Lentolan liikenneympyrästä, Mämmisuontien kautta, Teboilin kylmäaseman takaa. Pihassa on reilusti ilmaisia parkkipaikkoja. Pääoven eteen pääsee autolla. Tampereelta on hyvät linja-autoyhteydet Kangasalalle. Tampereen kaupunkiliikenteen linjojen 40 ja 42 pysäkit (Tampereelta tullessa Mämmisuon pysäkki, Tampereelle mennessä Lentolankuja) sijaitsevat suoraan lääkäriasemamme edessä, Kangasalantien varressa. Lisäksi pysäkeillä pysähtyvät myös Luopioisten Linjan ja Helmikkalan Liikenteen vuorot.

Henkilökunta, Pihlajalinna Kangasala:

Fysioterapeutti Jukka Lehtonen
Päivystysasiakkaat: lääkäri Kati Domonyi-Kuusinen ja lääkäri Sakari Korhonen