Valinnanvapaus Pihlajalinnassa

Suomalaisilla on oikeus valita julkisten terveydenhuollon hoitopaikkansa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa. Valmistelussa oleva sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntö on vahvistamassa valinnanvapautta entisestään. Oletko ajatellut, että käyttämällä valinnanvapauttasi voit vaikuttaa itse tarvitsemiesi terveyspalveluiden laatuun ja saatavuuteen jo nyt?

Perusterveydenhuollon valinnanvapaus

Jokaisella suomalaisella on oma nimetty terveysasema kotikunnassaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit myös valita, minkä terveysaseman palveluja haluat käyttää. Kiireettömän hoidon hoitopaikan voit valita kotikuntasi terveysasemista tai halutessasi koko Suomen alueelta.

Pihlajalinna toimii julkisen terveydenhuollon tuottajana Alavudella, Hattulassa, Juupajoella (1.1.2018 alkaen), Jämsässä, Kihniöllä, Kuortaneella, Mänttä-Vilppulassa, Parkanossa, Soinissa, Tampereella ja Ähtärissä.

Voit olla kerrallaan yhden terveysaseman asiakkaana. Saat terveysasemaltasi kaikki perusterveydenhuollon palvelut, kuten lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanoton, neuvolapalvelut, hammashoidon ja kuntoutuspalvelut.

Erikoissairaanhoidon valinnanvapaus

Erikoissairaanhoidon valinnanvapaus koskee kiireetöntä tutkimusta tai hoitoa. Valinnanvapaus ei koske päivystystilanteita. Päivystyspotilaat hoidetaan asuinkunnastaan riippumatta lähimmässä sairaalassa, jossa on asiantuntemus ja valmius potilaan hoitamiseen. Erikoissairaanhoidon hoitopaikka valitaan yhteisymmärryksessä lähetteen tekevän lääkärin tai hammaslääkärin kanssa. Lääkäri varmistaa, että valittavassa sairaalassa on hoidon edellyttämä erikoisala ja asiantuntemus. Kun tarve on todettu, potilaalla on oikeus valita hoitopaikkansa julkisessa erikoissairaanhoidossa.

Pihlajalinna tuottaa julkisen terveydenhuollon erikoissairaanhoidon palveluita Jokilaakson sairaalassa Jämsässä.

Valinnanvapauskokeilut

Olemme ilmoittautuneet palveluntuottajaksi Tampereen ja Jyväskylän valinnanvapauskokeiluihin.

Pihlajalinna alkaa tuottaa valinnanvapauspalvelua asiakkaille 1.11.2017 alkaen. Valinnanvapauskokeilussa Pihlajalinnan tarjoama palvelukokonaisuus kattaa kokeilun ehtojen mukaisesti asiakkaan avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Valintaan sisältyvät myös vastaanottopalveluun liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Valinnanvapauskokeilu Tampere

Tampereen valinnanvapauskokeilu alkoi 3.4.2017 ja asiakkaaksi on voinut ilmoittautua 10.3.2017 alkaen. Valinnanvapauskokeilu käynnistyi Tampereella Pihlajalinna Koskiklinikan ja Pihlajalinna Kangasalan toimipisteissä. Tampereella kokeiluun pääsevät Annalan, Kaukajärven, Lukonmäen, Viialan ja Turtolan asukkaat (postinumero 33710) sekä Kissamaan ja Hakametsän asukkaat (postinumero 33530). Terveysasemaa saa Tampereen kokeilussa vaihtaa kolmen kuukauden välein. Lisätietoa Tampereen valinnanvapauskokeilusta löytyy osoitteesta www.tampere.fi/valinnanvapaus.

Näin listaudut asiakkaaksi:

Jos asut Annalan, Kaukajärven, Lukonmäen, Viialan ja Turtolan (postinumero 33710) tai Kissamaan ja Hakametsän alueella (postinumero 33530), on sinun mahdollista listautua eli rekisteröityä Pihlajalinnan Omatiimin asiakkaaksi osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus. Lomakkeen täyttäminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit vaihtaa myös palveluntarjoajaa soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelimesta soitettaessa 03 100 23) joka päivä klo 7-22 tai asioimalla joko Kaukajärven, Tammelakeskuksen tai Linnainmaan terveysasemalla.

Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon, puh. 050 451 3344. Iltaisin ja viikonloppuisin, valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna voit hakeutua suoraan Acutan yhteispäivystykseen tai ottaa yhteyttä terveyspalveluiden neuvontaan, puh. 10023. Huom! Aikoja ei voi varata netistä eikä yleisestä ajanvarauksesta.

OP4 9695 valinnanvapaus

Mitä valinnanvapauden piiriin kuuluu?

Asiakkaaksi listautunut saa Pihlajalinna Koskiklinikan ja Pihlajalinna Kangasalan asemalta julkista perusterveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä psykiatrisen sairaanhoitajan sekä sosiaaliohjaajan ja fysioterapeutin vastaanottopalvelut. Vastaanoton yhteydessä tehtävät laboratoriopikatestit sekä peruskuvantamispalvelut kuuluvat myös valinnanvapauden piiriin. Pihlajalinna Kangasalla on mahdollista saada hoitaja- ja lääkäripalveluita ajanvarauksella kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa.

Lääkäriasemien sijainti, yhteystiedot ja aukioloajat:

Pihlajalinnan Omatiimi palvelee sinua kahdessa toimipisteessä. Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon, puh. 050 451 3344. Iltaisin ja viikonloppuisin, valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna voit hakeutua suoraan Acutan yhteispäivystykseen tai ottaa yhteyttä terveyspalveluiden neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelimesta soitettaessa 03 100 23).

Pihlajalinna Koskiklinikka

Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere
puh: 050 451 3344
Valinnanvapauspalvelut avoinna: Arkisin klo 8-17 (heinäkuussa 8-16)

Näin tulet meille Pihlajalinna Koskiklinikalle:

Pihlajalinna Koskiklinikka sijaitsee Tampereen keskustassa Koskikeskuksen kauppakeskuksessa. Osoite on Hatanpään valtatie 1. Koskikeskuksen pohjakerroksesta löytyy maksullinen parkkihalli. Linja-autoasemalta on Koskiklinikalle 5 minuutin kävelymatka ja Keskustorilta 10 minuutin kävelymatka. Valinnanvapaushoitajan ja -lääkärin löydät Koskiklinikalta 3. kerroksesta.

Henkilökunta, Pihlajalinna Koskiklinikka:

Erika Wathen 1 150x150 vastaava sairaanhoitaja Erika Wathen

Elina Lehtonen 1 150x150 sairaanhoitaja Elina Lehtonen

Silja Norja 1 150x150 lääkäri Silja Norja

Sosiaaliohjaaja Sirkka Viiala
Psykiatrinen sairaanhoitaja Jonna Knuutinen
Fysioterapeutti Jukka Lehtonen

Pihlajalinna Kangasala

Kaarninkuja 3, 36220 Kangasala
puh: 050 451 3344
Avoinna: Arkisin klo 9-15 (vain kiireelliset potilaat ajanvarauksella), kiireetöntä hoitoa vaativat sekä ilman ajanvarausta saapuvat asiakkaat hoidetaan Pihlajalinna Koskiklinikalla arkisin klo 8-17 (heinäkuussa 8-16).

Näin tulet meille Pihlajalinna Kangasalaan:

Kangasalan Pihlajalinna sijaitsee Kangasalan Lentolassa, Kaarninkuja 3. Autolla ajo pihaan Kangasalantieltä, Lentolan liikenneympyrästä, Mämmisuontien kautta, Teboilin kylmäaseman takaa. Pihassa on reilusti ilmaisia parkkipaikkoja. Pääoven eteen pääsee autolla. Tampereelta on hyvät linja-autoyhteydet Kangasalalle. Tampereen kaupunkiliikenteen linjojen 40 ja 42 pysäkit (Tampereelta tullessa Mämmisuon pysäkki, Tampereelle mennessä Lentolankuja) sijaitsevat suoraan lääkäriasemamme edessä, Kangasalantien varressa. Lisäksi pysäkeillä pysähtyvät myös Luopioisten Linjan ja Helmikkalan Liikenteen vuorot.

Henkilökunta, Pihlajalinna Kangasala:

Hilkka Eklund 1 150x150 sairaanhoitaja Hilkka Eklund

Fysioterapeutti Jukka Lehtonen
Päivystysasiakkaat: lääkäri Kati Domonyi-Kuusinen ja lääkäri Sakari Korhonen

Valinnanvapauskokeilu Jyväskylä

Jyväskylän valinnanvapauskokeilu alkoi 20.2.2017. Jyväskylän Keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon asukkaat ovat voineet ilmoittautua Pihlajalinnan asiakkaaksi 1.11.2017 alkaen.

15.1.2018 alkaen myös Vaajakosken, Palokan, Kyllön sekä Uuraisten ja Hankasalmen terveysasemien alueiden asukkaat pääsevät mukaan kokeiluun.

Näin listaudut asiakkaaksi:

Jos asut Keskustan, Kuokkalan, Huhtasuon, Vaajakosken, Palokan, Kyllön, Uuraisten tai Hankasalmen alueella, on sinun mahdollista listautua eli rekisteröityä Jyväskylän Pihlajalinna lääkärikeskuksen asiakkaaksi osoitteessa www.palse.fi/jyvaskyla. Lomakkeen täyttäminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Suosittelemme, että valinta tehdään verkossa.

Voit tehdä valinnan myös soittamalla valinnanvapauskokeilun neuvontanumeroon puh. 014 266 0133 (ma-to 8-16, pe 9-16) tai Jyväskylän Pihlajalinna lääkärikeskukseen puh. 050 451 3032 (ma-pe 8-16). Valinnan voit tehdä myös asioimalla henkilökohtaisesti Keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon terveysasemalla tai Pihlajalinnan lääkärikeskuksessa.

Lisätietoa Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilusta saat osoitteesta www.jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus.
Voit myös kysyä valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista palvelunumerosta 014 266 0133. Numeroon voit soittaa ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16. Palvelunumerossa valinnanvapauteen perehdytetyt hoitajat neuvovat ja auttavat kokeiluun liittyvissä kysymyksissä

Ajan varaaminen:

Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon puh. 050 451 3032 ma-pe klo 8-16. Puhelimessa sinua palvelee sairaanhoitaja, joka tekee hoidon tarpeen arvioinnin, antaa neuvontaa ja varaa sinulle ajan. Huom! Aikoja ei voi varata netistä, eikä yleisestä ajanvarausnumerosta.

Valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna, kiireellisessä tai päivystyskäyntiä vaativassa tilanteessa voit ottaa yhteyttä Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan p. 0100 84 884 (arkisin klo 16–08, viikonloppuisin ja juhlapyhinä ympäri vuorokauden). Soita aina ensin päivystyksen puhelinneuvontaan ennen päivystykseen hakeutumista.

Mitä valinnanvapauden piiriin kuuluu?

Valinnanvapauskokeilu kattaa asiakkaan avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Myös vastaanottopalveluun liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut kuuluvat pakettiin.
Valinnanvapauden piiriin eivät kuulu neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut.

Terveysasemaa saa Jyväskylän kokeilussa vaihtaa kuuden kuukauden välein.

Pihlajalinna lääkärikeskus Jyväskylä
Cygnaeuksenkatu 8, 40100 Jyväskylä
Valinnanvapauspalvelut avoinna ma-pe klo 8-16

Valinnanvapauden henkilökunta, Pihlajalinna Jyväskylä

Sairaanhoitaja Maarit Manninen
Sairaanhoitaja Anne-Marie Nyman
Sosiaaliohjaaja Maritta Jylhälehto

Melina Mustonen VAVA JKL Lääkäri Melina Mustonen
Eeva Liisa Leivo VAVA JKL Lääkäri Eeva-Liisa Leivo

Suuhygienistipalvelut Pihlajalinna Jyväskylän valinnanvapausasiakkaille

Pihlajalinnan valinnanvapausasiakkaana sinun on mahdollisuus saada meiltä myös suuhygienistipalveluja terveysasemahinnoin:

Hammaskiven poisto, max 30 min 48,30 eur (normaalisti 66,75 eur)
Hammaskiven poisto, max 45 min 48,30 eur (normaalisto 99,70 eur)
Hammaskiven poisto, pitkäkestoinen yli 45-60 min 65, 90 eur (normaalisti 132,65 eur)
Puudutus 8,50 eur (normaalisti 24,80 eur)

AJANVARAUS JA NEUVONTA SUUHYGIENISTIN PALVELUIHIN 010 312 116
ma—to 08.00—15.30 ja pe 08.00—14.00

Pihlajalinna Hammasklinikka Jyväskylä
Yliopistonkatu 23, 40100 Jyväskylä

Avoinna
ma 08.00—18.00
ti—ke 08.00—20.00
to 08.00—15.30
pe 08.00—14.00