Eerola-Yhtiöt Oy – Tiivis yhteistyö ja ennakointi ovat meille tärkeitä työterveyshuollossa

”Ennaltaehkäisevät työterveystoimet sekä asioinnin helppous ovat meille tärkeitä. Olemme yhdistäneet työterveyden ja Fennia-vakuutusyhtiön palvelut Pihlajalinnan palveluiden alle. Tämä yksinkertaistaa asioiden hoitamista, kun kaikki työntekijöiden yhteydenotot ja ajanvaraukset menevät Pihlajalinnan Fennia-hoitajan kautta.”

Eerola-Yhtiöt on viemäri- ja jätevesihuoltoalan yritys, joka huolehtii puhdas- ja jätevesipalveluista, viemärihuolloista ja -kuvauksista, tilapäiskäymälöistä, lokakaivojen tyhjennyksistä sekä monista muista teollisuuden, kuntien, kiinteistöjen ja tapahtumajärjestäjien tarvitsemista jätehuoltopalveluista ympäri Suomen. Apua on saatavilla 24/7 vuoden jokaisena päivänä.

Norsu-logon alla toimii kuusi alueellista yritystä; E-Ympäristöpalvelut Länsi, E-Ympäristöpalvelut Itä, E-Ympäristöpalvelut HämePirkanmaa, E-Ympäristöpalvelut Pohjanmaa, E-Ympäristöpalvelut Lappi ja Lokapalvelu Siili. Eerola-Yhtiöillä ja kaikilla alueyrityksillä on työturvallisuuden sertifikaatti ISO 45001.

Eerola-Yhtiöillä on lakisääteinen työterveyshuolto, joka kattaa myös vapaa-ajalla tapahtuneet tapaturmat ja sairastumiset. Lisäksi heillä on käytössä Fennia vakuutusyhtiö eli kaikki työntekijöiden yhteydenotot ja ajanvaraukset menevät Pihlajalinnan Fennia-hoitajan kautta. Työterveyden ja vakuutusyhtiön palveluiden yhdistäminen yhteen paikkaan yksinkertaistaa asioiden hoitamista.

”Yli 50 vuotta toiminut perheyhtiö työllistää tällä hetkellä noin 100 henkilöä ja alueyritykset mukaan lukien henkilöstöä on yhteensä yli 200. Toimihenkilöitä on 30 ja loput työskentelevät kentällä eli työntekijöillämme on erilaiset tarpeet työterveyshuollon suhteen. Ennaltaehkäisevinä toimenpiteinä olemme tehneet mm. toimiston ergonomiakartoituksia sekä raskaista, vaarallisista ja riskialttiista työtehtävistä on tehty työpaikkaselvityksiä. Joka vuosi teemme suunnitelman mihin kohteisiin työpaikkaselvitys milloinkin tehdään. Työmailla käydään oikeasti katsomassa, miten töitä tehdään ja annetaan työntekijöille ergonomiaan liittyviä vinkkejä. Työpaikkaselvityksissä on tullut esiin erittäin hyviä asioita sekä työntekijöille että työnantajalle.

Meillä on kvartaali palaverit, joissa Pihlajalinna on tuonut hyvin esille uusia palvelujaan. Näistä lisäpalveluista olemme miettineet Mielen huoli -palvelua. Tämä ei ole vielä ollut käytössä, mutta palvelulle olisi tarvetta, koska työ on ajoittain myös henkisesti kuormittavaa.”

Tutustu Pihlajalinnan työterveyspalveluihin.

Erittäin tiivis yhteistyö oman työterveyslääkärin ja -hoitajan kanssa tekee asioiden hoitamisesta sujuvaa

Eerola-Yhtiöt on ollut Pihlajalinnan asiakkaana keväästä 2015 alkaen. ”Kilpailutusta ei ole edes tarvinnut miettiä näinä vuosina. Yhteistyö on ollut tosi hyvä koko tämän ajan, ja meillä on ollut erittäin tiivis yhteistyö meidän oman työterveyslääkärin ja -hoitajan kanssa.

Olemme olleet yhteyksissä myös alueellisten lääkäreiden ja hoitajien kanssa mm. maakunnissa tehtyjen kolmikantakeskustelujen yhteydessä. Kaikesta on pääsääntöisesti hyvät kokemukset. Pihlajalinnalla tartutaan toimeen, kuunnellaan myös työnantajaa ja asioita halutaan selvittää oikeasti. Selvitystyötä tehdään yhdessä ja välillä vakuutusyhtiökin on ollut mukana. Rehellinen ja avoin keskustelu on todella helppoa kaikissa tilanteissa, ja he ymmärtävät meillä vastaan tulevat ongelmat.”

Fyysinen työ vaatii työterveyshuollolta ja yrityksen johdolta hyvää ennakointia

”Jätehuoltoalan työ on erittäin fyysistä, joten tuki- ja liikuntaelinongelmat ovat meillä iso päänsärky. Loka-autojen letkut ovat hirveän painavia ja siksi työergonomiasta huolehtiminen on erityisen tärkeää. Näihin asioihin olemme saaneet tukea ja apua – varhaisessa vaiheessa on tartuttu ongelmiin puolin ja toisin. Uudelleen koulutuksiinkin on jouduttu turvautumaan ja näihin olemme saaneet apua Pihlajalinnalta mm. lääkärin lausuntoja vakuutusyhtiötä varten. Varhaisista eläköitymistapauksista on myös otettu koppia.

Kolmikantakeskusteluja on ollut jonkin verran ja asioihin on tartuttu hyvin varhaisessa vaiheessa. Tämä on toiminut ihan älyttömän hienosti. Palvelu on henkilökohtaista ja tuttujen yhteyshenkilöiden kanssa asiointi on mutkatonta.

Välillä työ on myös henkisesti kuormittavaa, kun on isojakin työmaita, jossa työt venyvät. Tämä on sellaista joustavan työntekijän hommaa - kun viemärit tulvivat, niin ei sieltä lähdetä neljältä kotiin.

Olemme olleet tyytyväisiä Pihlajalinnan työterveyspalveluihin kokonaisuutena ja voimme suositella tätä yhteistyötä myös muille yrityksille.”

Pasi Jaakola, HSE ja HR-päällikkö, Eerola-Yhtiöt Oy (haastattelu joulukuussa 2021)

Haluatko tietää lisää?

Työntekijöiden jaksamisesta ja hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta. Terve ja motivoitunut työtekijä on yritykselle todellinen voimavara ja kilpailuetu. Jutellaan yhdessä, kuinka parannetaan teidän työterveyspalvelunne vaikuttavuutta.

Jätä tarjouspyyntö työterveyspalveluista.

Tarjoamme kaikille asiakkaillemme

  • Erinomaiset digitaaliset palvelut
  • Ympärivuorokautinen hoitajachat ja puhelinpalvelu työterveysasiakkaille
  • Hyvät edut työterveysasiakkaiden käyttöön
  • Räätälöidyt palvelut asiakasyrityksen tarpeisiin
  • Oman työterveystiimin
  • Kumppaniksi 100 % suomalainen yritys - maksamme kaikki verot Suomeen

26.1.2022