Liikkujan laboratoriopaketti

Kanta-asiakkaille 65 €

Uutta puhtia liikuntaan: tarkista veriarvot ja riittävä ravintoaineiden saanti. Sisältää perusverenkuvan, trombosyytit, ferritiiniarvot sekä rasva- ja sokeriarvot. Sisältää toimistomaksun. Norm. 130 €

Liikkujan laboratoriopaketti on suositeltava testi raskaampaa liikuntaa aloittaville sekä hyvä perustarkastus jo aktiivisesti liikkuville.

Tarkastus määrittää perusveriarvot, rasva- ja sokeriarvot sekä havaitsee mahdollisen raudanpuutteen ja toimii myös yleisen ravinnonsaannin karkeana mittarina.

Sisältö:

• Perusverenkuva ja trombosyytit (PVK+T)
Perusverenkuva antaa yleiskuvan verisoluista ja hemoglobiinista. Tutkimuksessa mitataan punasoluja sekä niiden hemoglobiinipitoisuutta ja valkosoluja. Myös verihiutaleiden (trombosyyttien) lukumäärä ilmoitetaan perusverenkuvan yhteydessä.
Perusverenkuvan avulla voidaan todeta monia eri sairauksia. Veren puna- tai valkosolujen muutokset voivat kertoa raudan tai jonkin vitamiinin puutteesta.
• Ferritiini (S–Ferrit)
Ferritiini on raudan ja valkuaisaineen (apoferritiinin) muodostama raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Ferritiinimääritystä käytetään etenkin epäiltäessä raudanpuuteanemiaa muuten terveellä henkilöllä.
• Rasva-arvot, fS-Lipidit (sis. fS-Kol, fS-Kol-HDL, fS-Kol-LDL, fS-Trigly)
Korkeat kokonaiskolesteroli-, LDL-kolesteroli- ja triglyseridipitoisuudet sekä matala HDL-kolesterolipitoisuus lisäävät sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.
• Sokeriarvot, Glukoosi (fP-Gluk)
Tämä arvo paljastaa, voiko taustalla vaania diabetes.

Ajanvaraus

Varaa aika soittamalla valtakunnalliseen ajanvaraukseen numeroon 010 312 010 tai suoraan toimipisteeseen. Et tarvitse erillistä lääkärin lähetettä. Ilmoittaudu laboratorioon jonotusnumerolla (isommat toimipisteet) tai ilmoittaudu vastaanotossa (pienemmät toimipisteet).

Kerrothan laboratorioon saapuessasi ottavasi Liikkujan laboratoriopaketin. Erillistä lääkärin lähetettä et tarvitse.

Voit varata ajan tulosten läpikäyntiin lääkärille tai katsoa itse tulokset Oma Pihlajalinnasta.
Huom. Ennen tutkimusta tulee olla syömättä ja juomatta noin 10 tuntia. Tarkemmat valmistautumisohjeet löydät täältä.

Etu on voimassa 31.12.2019 saakka Pihlajalinnan kanta-asiakkaille. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin.