Liikkujan laboratoriopaketti 70 €

Uutta puhtia liikuntaan: tarkista veriarvot ja riittävä ravintoaineiden saanti. Sisältää perusverenkuvan, trombosyytit, ferritiiniarvot sekä rasva- ja sokeriarvot. Sisältää palvelumaksun. Norm. 130 €

Liikkujan laboratoriopaketti on suositeltava laboratoriotesti raskaampaa liikuntaa aloittaville sekä hyvä perustarkastus jo aktiivisesti liikkuville.

Tarkastus määrittää perusveriarvot, rasva- ja sokeriarvot sekä havaitsee mahdollisen raudanpuutteen ja toimii myös yleisen ravinnonsaannin karkeana mittarina.

Liikkujan laboratoriopaketin sisältö

• Perusverenkuva ja trombosyytit (PVK+T)
Perusverenkuva antaa yleiskuvan verisoluista ja hemoglobiinista. Tutkimuksessa mitataan punasoluja sekä niiden hemoglobiinipitoisuutta ja valkosoluja. Myös verihiutaleiden (trombosyyttien) lukumäärä ilmoitetaan perusverenkuvan yhteydessä.
Perusverenkuvan avulla voidaan todeta monia eri sairauksia. Veren puna- tai valkosolujen muutokset voivat kertoa raudan tai jonkin vitamiinin puutteesta.
• Ferritiini (S–Ferrit)
Ferritiini on raudan ja valkuaisaineen (apoferritiinin) muodostama raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Ferritiinimääritystä käytetään etenkin epäiltäessä raudanpuuteanemiaa muuten terveellä henkilöllä.
• Rasva-arvot, fS-Lipidit (sis. fS-Kol, fS-Kol-HDL, fS-Kol-LDL, fS-Trigly)
Korkeat kokonaiskolesteroli-, LDL-kolesteroli- ja triglyseridipitoisuudet sekä matala HDL-kolesterolipitoisuus lisäävät sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.
• Sokeriarvot, Glukoosi (fP-Gluk)
Tämä arvo paljastaa, voiko taustalla vaania diabetes.

Ajanvaraus

Varaa aika laboratorioon verkkoajanvarauksesta. Et tarvitse erillistä lääkärin lähetettä.

Kerrothan laboratorioon saapuessasi tulevasti Liikkujan laboratoriotutkimukseen. Erillistä lääkärin lähetettä et tarvitse.

Voit varata ajan tulosten läpikäyntiin lääkärille tai katsoa itse tulokset Oma Pihlajalinnasta.

Huom. Ennen tutkimusta tulee olla syömättä ja juomatta noin 10 tuntia. Tarkemmat valmistautumisohjeet löydät täältä.

Liity Pihlajalinnan kanta-asiakkaaksi Oma Pihlajalinna -palvelussa. Voit liittyä myös Pihlajalinna Terveyssovelluksen profiilitiedoissa. Kanta-asiakkuus on maksutonta, eikä edellytä ostoja Pihlajalinnasta.

Etu on voimassa 1.2.-31.5.2022 kanta-asiakkuusohjelmaan liittyneille, edun voi lunastaa yhden kerran etukauden aikana. Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin.