Punkkirokotus 53 € (aikuinen) 50 € (lapsi 1-11v)

Suojaudu nyt puutiaisaivokuumetta vastaan!

Asiakkuusohjelmamme jäsenille aikuisen rokotus 53 € ja lapsen (1-11v) rokotus 50 €. Hinta koskee yhtä rokotuskertaa. Norm. 64,44–67,37 €.

Punkki eli puutiainen levittää kahta eri tautia: borrelioosia ja puutiaisaivotulehdusta. Borrelia-bakteeria vastaan ei ole rokotetta, mutta TBE-viruksen aiheuttamaa puutiaisaivotulehdusta vastaan voi suojautua rokottautumalla. Perusrokotesarja koostuu kolmesta rokoteannoksesta, joista kaksi ensimmäistä annosta on hyvä ottaa ennen punkkikauden alkua. Reseptiä ei tarvita, ja rokotteen saat kätevästi meiltä.

Tarjous on voimassa 30.9.2023 asti asiakkuusohjelmaan liittyneille. Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin, ja edun voi lunastaa yhden kerran etukauden aikana. Tarkista palvelun saatavuus toimipisteestäsi.

Ajanvaraus ja asiakkuusohjelmaan liittyminen

Varaa aika verkosta tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 312 010.

Liity asiakkuusohjelmaamme Pihlajalinna Terveyssovelluksessa tai Oma Pihlajalinna -palvelussa.

Jäsenyys on maksutonta, eikä edellytä ostoja Pihlajalinnasta.

Punkkirokote ja tehosteet

Puutiaisaivokuumerokote suojaa puutiaisaivotulehdukselta (TBE). Täysi suoja edellyttää kolmen rokotuksen sarjaa.

Toinen kolmesta rokotuksesta annetaan 1–3 kuukautta ensimmäisen jälkeen, ja kolmas annetaan 5–12 kuukauden päästä toisesta. Rokotus voidaan antaa yli 1-vuotiaalle.

Ensimmäinen tehosteannos tulee antaa kolmen vuoden kuluttua kolmannesta rokoteannoksesta. Sen jälkeen tehosterokoteannokset annetaan iästä ja rokoteaineesta riippuen 3–10 vuoden välein.

Jos altistuminen TBE-virukselle jatkuu myös tämän jälkeen, tehosteiden aikataulu on seuraava:

  • Alle 50-vuotiaana tehosteen saaneelle seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua
  • 50-60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan tehosteet viiden vuoden välein
  • Yli 60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan seuraavat tehosteet kolmen vuoden välein
  • Henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste kolmen vuoden välein.

Voit aloittaa tai jatkaa rokotussarjaa meillä tai ottaa tehosterokotuksen. Jos rokotusaikataulu keskeytyy ja rokotusväli pitenee, voit jatkaa siitä, mihin on edellisellä kerralla jääty. Elimistö ei unohda aiemmin saamiaan rokotuksia.

Rokoteannosten välisiä minimiaikoja ei kannata lyhentää. Rokotussuojan kehittyminen vaatii aikaa. Suojan kannalta on parempi, että annoksilla on hivenen pidempi kuin liian lyhyt väli.

Pihlajalinna käyttää Encepur- ja TicoVac -rokotteita. Lapsille ovat käytössä Ticovac junior - ja Encepur lapset -rokotteet.

Lue lisää punkkirokotuksesta

Katso muut Pihlajalinnan kanta-asiakasedut