Pihlajalinnan Diabetesklinikalta saat laadukasta diabeteksen hoitoa vastaanotolla sekä etäpalveluna. Diabetesklinikalla sinua auttavat diabetekseen erikoistuneet lääkärit sekä muut diabeteksen hoidon asiantuntijat.

Diabetesklinikka palvelee etäpalveluna ympäri Suomen tai lääkärikeskuksessa vastaanotolla. Diabetesklinikkaan kuuluu diabetekseen erikoistunut asiantuntijatiimi, joka toimii Helsingissä Pihlajalinna Dextra Munkkivuoressa.

Diabetesklinikalle voi tulla hakemaan apua myös diabeteksen ehkäisemiseen. Diabeteshoitajat tekevät diabeteksen riskitestejä, ja heiltä saa henkilökohtaista ohjausta.

Varaa aika Diabetesklinikan lääkärille verkkoajanvarauksesta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 312 010.

Yksilöllistä apua diabeteksen hoitoon

Diabetesklinikalla tehdään henkilökohtainen hoitosuunnitelma, johon määritetään hoidon tavoitteet. Tavoitteita laaditaan sekä lyhyelle että pidemmälle ajanjaksolle. Hoitosuunnitelman laatimisessa huomioidaan kokonaisvaltaisesti elämäntilanne, mm. diabetestyyppi, sairaushistoria, ikä sekä työ- tai opiskeluelämä.

Diabeteksen hoidon tavoitteena on mahdollisimman hyvä hoitotasapaino ja laadukas elämä ilman diabeteksen tuomia komplikaatioita.

Käyntien määrä ja tiheys Diabetesklinikalla vaihtelee yksilöllisesti. Tapaamiskertoja voi olla 1–12 kuukauden välein. Osa kontakteista voidaan hoitaa etänä joko videovastaanotolla tai puhelinkeskustelulla.

Lue lisää diabeteksesta

Diabetesklinikan asiantuntijat

Diabetesklinikan tiimiin kuuluu erikoislääkäreitä, diabeteshoitajia, fysioterapeutteja, jalkojenhoitajia, ravitsemusterapeutteja, hammaslääkäreitä ja suuhygienistejä. Lisäksi saatavilla on muiden asiantuntijoiden palveluita.

Diabetesklinikalla diabeteslääkäri suunnittelee hoidon kokonaisuuden, etenkin lääkehoidon sekä määrittää tarvittavat kontrollikäynnit laboratoriokokeissa ja ohjaa tarvittaessa silmälääkärin ja hammaslääkärin vastaanotolle. Hoidossa pyritään hyödyntämään hoitomuotoja, jotka todistetusti parantavat ennustetta ja tukevat painonhallintaa.

Diabeteshoitajan vastaanotolla keskitytään omahoidon suunnitteluun ravitsemuksen, liikunnan ja elämäntapojen osalta. Käynneillä seurataan vointia ja opetellaan diabeetikolle tärkeitä asioita, kuten jalkojen tarkkailua ja kunnossapitoa, painon, verenpaineen ja verensokerin seurantaa sekä lääkehoidon aloitusta ja toteutusta. Lisäksi katsotaan omahoitoon tarvittavat lähetteet ja välineet ajan tasalle.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolla käydään läpi nykyinen ruokavalio, jonka pohjalta suunnitellaan asiakkaan arkeen soveltuvia muutoksia terveydentila huomioiden. Ravitsemusterapeutin vastaanotolla diabetesta sairastava saa tietonsa ja ruokavalionsa päivitettyä turvallisesti tutkittuun tietoon ja suosituksiin pohjautuen.

Diabetespotilaan silmänpohjat kuuluvat olla säännöllisessä seurannassa. Tässä Pihlajalinnan silmälääkärit auttavat myös mielellään.

Diabetesklinikka etäpalveluna

Diabetesklinikka tarjoaa laadukasta diabeteksen hoitoa etäpalveluna. Etäpalvelun avulla luodaan diabeteksen hoitoon henkilökohtainen hoitopolku, joka antaa tasapainoa arkeen diabeteksen kanssa. Palvelu on suunnattu erityisesti tyypin 2 diabetekseen hoitoon.

Pääset Diabetesklinikan etävastaanotolle varaamalla ajan verkkoajanvarauksesta

Diabetesklinikan lääkärin etävastaanotto, verkkoajanvaraus.

Diabetesklinikan hoitajan etävastaanotto, verkkoajanvaraus

Voit varata ajan myös soittamalla asiakaspalveluumme 010 312 010.

Etävastaanotoillamme käytämme joko videovastaanottoa tai puhelinta, asiakkaan toivomusten mukaan. Videovastaanotolla käytämme Visiba-sovellusta, joka toimii myös älypuhelimissa.

Palvelemme myös vakuutusyhtiöasiakkaita. Varmistathan omalta vakuutusyhtiöltäsi, että vakuutuksesi kattaa Diabetesklinikan etäpalvelut.

Muut diabeteksen ja painonhallinnan palvelut

Huolehdimme sinusta kokonaisuutena. Pihlajalinnassa sinua auttavat lääkärit, painonhallintahoitajat, ravitsemusterapeutit, univalmentajat, fysioterapeutit ja liikunnan asiantuntijat tarpeidesi mukaan. Saat myös painonhallintaan psyykkistä tukea.

Lue myös