Lääkäriin alle minuutissa – Pihlajalinna Terveyssovellus kulkee mukana vuoden jokaisena päivänä

Erityisesti loma-aikaan on hyvä muistaa, että Pihlajalinna Terveyssovelluksen avulla lääkäriin pääsee mistä ja milloin tahansa. Vietitpä lomaa kotona, mökillä tai vaikka mummolassa, etävastaanotolle pääset heti, kun tarve ilmenee. Palvelu on avoinna joka päivä kellon ympäri.

Pihlajalinna Terveyssovelluksen etävastaanotolla hoituvat monenlaiset vaivat, kuten silmä- ja virtsatietulehdusten ja ylähengitystieinfektioiden oireet. Etänä voit saada apua myös esimerkiksi akneen, allergiaoireisiin tai ihottumaan. Lääkäri voi määrätä etänä lääkkeitä, uusia reseptejä, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman.

Etälääketieteen palvelujen tarve on korostunut viime kuukausina, ja Pihlajalinnassa moni lääkäreistä käyttää aiempaa suuremman osan etävastaanottojen pitämiseen. Pihlajalinnan etälääkäripalvelusta vastaava palvelujohtaja Kati Kesäläinen kertoo, että Pihlajalinna Terveyssovelluksessa asiakas pääsee vastaanotolle jonottamatta.

– Lääkäriin pääsee sovelluksen chatissa keskimäärin 30 sekunnissa, Kesäläinen sanoo.

Asiakas vastaa aluksi muutamaan automaattikysymykseen, joilla oireet kartoitetaan. Sen jälkeen hän pääsee keskustelemaan chatissä lääkärin kanssa, ja lääkäri kysyy tarvittavat tarkentavat kysymykset vaivan selvittämiseksi ja hoitosuosituksia varten.

Terveyssovelluksessa asiointi on turvallista. Kati Kesäläinen muistuttaa, että etälääkäri arvioi aina potilaan kokonaistilanteen ja ohjaa hänet tarvittaessa eteenpäin vastaanotolle lääkärikeskukseen.

– Etävastaanottoa pitävät lääkärit tekevät yhteistyötä kivijalan kanssa. Tilanne voidaan hoitaa vaikkapa niin, että asiakas saa akuuteimman avun vaivaansa etälääkäristä ilman jonotusta, mutta saa jatkosuosituksen perusteellisempiin tutkimuksiin.

Monessa tapauksessa etälääkäripalvelut säästävät asiakkaan aikaa ja vaivaa. Migreeniin saa reseptin ennen kuin oireet ehtivät pahentua, eikä talviloman aikoihin mökiltä välttämättä tarvitse ajella kymmenien kilometrien päähän lääkäriin vatsavaivojen vuoksi.

Etävastaanotto on helppoutensa ja nopeutensa lisäksi myös edullinen vaihtoehto. Esimerkiksi 20 minuutin lääkärin vastaanotto arkisin maksaa asiakkaalle Kela-korvauksen jälkeen 35,50 euroa. Maksaminen hoituu myös suoraan sovelluksessa.


Lataa lääkäri puhelimeesi

Lataa Pihlajalinna Terveyssovellus ilmaiseksi iPhonelle App Storesta tai Android-laitteelle Google Playsta. Lue lisää Pihlajalinna-terveyssovelluksesta.

appstore googleplay