Sydänoirepalvelu

Älä jää yksin sydänoireiden kanssa. Rintaa puristaa, sydän muljahtelee – milloin sydänoireet vaativat jatkohoitoa?

Kysy neuvoa sairaanhoitajaltamme: etävastaanotolla saat nopeasti ja maksuttomasti arvion hoidon tarpeesta. Tarvittaessa saat lähetteen jatkotutkimuksiin erikoissairaanhoitoon.

Yhteistyössä Sydänsairaalan kanssa toteutettu palvelu on tarkoitettu esimerkiksi kiireettömien rytmihäiriö- ja rintakiputuntemusten tai muiden sydänperäisiksi epäiltyjen oireiden selvittelyyn.

Etävastaanotto on avoinna arkisin klo 7–21. Soita numeroon 010 312 022 tai avaa Pihlajalinna Terveyssovellus, aloita vastaanotto ja valitse oireluettelosta sydänoire. Pihlajalinna Terveyssovelluksessa asiointi hoitajan kanssa on maksutonta. Puhelu maksaa 8,4snt/min + pvm/ppm.

Näin lataat sovelluksen ja aloitat käytön

  • Aloita lataamalla Pihlajalinna Terveyssovellus ilmaiseksi iPhonelle App Storesta tai Android-laitteelle Google Playsta.
  • Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla.
  • Ensimmäisellä kerralla luot oman PIN-koodin, jolla jatkossa kirjaudut palveluun.
  • Nyt olet valmis aloittamaan ensimmäisen etävastaanottokäyntisi.

Mistä on kyse?

Pihlajalinnan Sydänoirepalvelu tarjoaa apua sydänoireiden selvittämiseen yhteistyössä Sydänsairaalan kanssa. Sydänoireiden selvittelyn voi aloittaa joko asioimalla sairaanhoitajan kanssa Pihlajalinna Terveyssovelluksessa tai soittamalla Pihlajalinnan hoitajapuhelimeen. Hoitajan kanssa asiointi on maksutonta terveyssovelluksessa. Soitto hoitajapuhelimeen maksaa 8,4snt/min + pvm/ppm.

Kuka voi käyttää palvelua?

Palvelusta voi hakea apua huolta aiheuttaviin aikuisten sydänoireisiin. Palvelu on tarkoitettu esimerkiksi kiireettömien rytmihäiriö- ja rintakiputuntemusten tai muiden sydänperäisiksi epäiltyjen oireiden selvittelyyn. Palvelu on suunnattu Uudenmaan, Varsinais-Suomen sekä Seinäjoen seudun asukkaille, mutta sitä voi käyttää kaikkialta Suomesta.

Miten nopeasti jatkotutkimuksiin pääsee?

Jos erikoissairaanhoidon lähetekriteerit täyttyvät ja Sydänsairaala on vastaanottanut lähetteen, sairaanhoitaja soittaa sinulle kahden arkipäivän kuluessa lähetteestä. Puhelussa käydään läpi tuleva kardiologin vastaanottoaikasi ja mahdolliset tarvittavat laboratoriokokeet. Vastaanottoajan saa keskimäärin kymmenen arkipäivän kuluessa.

Hinnat

Hoitajan tekemä hoidon tarpeen arviointi Pihlajalinna Terveyssovelluksessa on maksutonta. Puhelu Pihlajalinnan hoitajapuhelimeen maksaa 8,4snt/min + pvm/ppm.

Mikäli oireesi vaativat lisäselvittelyä, hoitaja ohjaa sinut etälääkärin vastaanotolle. Etälääkärin vastaanotosta (20-30 min) peritään hinnaston mukainen maksu, joka on Kela-korvauksen vähentämisen jälkeen 35,50-53,50 €*.

Etälääkäri voi tarvittaessa määrätä tutkimuspaketin (EKG, PVK, lipidit) ja käydä toisella etävastaanottokäynnillä vastaukset läpi terveyssovelluksessa. Hinta yhteensä 85,50 €* Kela-korvauksen vähentämisen jälkeen.

Etälääkäri voi myös tarvittaessa konsultoida Sydänsairaalan kardiologia sydänasioissasi, jonka jälkeen etälääkäri soittaa konsultaatiovastauksen ja jatkohoito-ohjeet sinulle. Hinta yhteensä 75,50 €* Kela-korvauksen vähentämisen jälkeen.

*Hintoihin lisätään Kanta-maksu 1,60 € sekä mahdolliset E-reseptimaksut hinnaston mukaisesti.

Mikäli etälääkäri tekee sinulle lähetteen jatkotutkimuksiin Sydänsairaalan kardiologin vastaanotolle, kyseessä on julkinen erikoissairaanhoito ja käynnistä peritään julkisen erikoissairaanhoidon voimassa olevan hinnaston mukainen maksu.

Lue myös