Hampaiden oikomishoito

Hampaiden oikomishoito on tarpeen useimmiten purentahäiriöiden ja siitä johtuvien ongelmien vuoksi sekä esteettisistä syistä. Oiskomishoitoja voidaan tehdä kaiken ikäisille.

Oikomishoidolla korjataan hampaiden kiertymisistä, hammaskaarten ahtaudesta tai puuttuvista hampaista aiheutuvia purentavirheitä. Purentahäiriöt voivat aiheuttaa esimerkiksi päänsärkyjä, purentalihaskipuja, niska-hartiaseudun ongelmia. Purentahäiriöt voivat myös hankaloittaa syömistä.

Oikomishoito aloitetaan yleensä 9–12 vuoden iässä, mutta hampaita voidaan oikoa yhtä lailla aikuisilta. Oikomishoidon suunnittelee ja toteuttaa yleensä oikomishoidon erikoishammaslääkäri, mutta pienempiä hoitokokonaisuuksia, esimerkiksi 1-2 hampaan virheasentoja voi hoitaa myös asiaan perehtynyt yleishammaslääkäri.

Oikomishoidon kesto

Oikomishoidon kesto on aina yksilöllistä. Lapsilla oikomishoidon kesto riippuu usein leukojen kasvusta ja pysyvien hampaiden puhkeamisesta. Aikuisilla laaja oikomishoito voi viedä kahdesta kolmeen vuotta, mutta yksittäisen hampaan asennon korjaus saattaa kestää vain muutaman kuukauden.

Oikomishoidon menetelmät

Oikomishoidon menetelmiä on useita, kiinteistä oikomiskojeista irtokojeisiin. Kalvo-oikomishoito on uusi edistyksellinen oikomismenetelmä. Läpinäkyvät ja lähes huomaamattomat oikomiskalvot suoristavat hampaat yksilöllisesti hammaslääkärin suunnitelman mukaan.

Lue lisää kalvo-oikomishoidosta

Kiinteillä oikomiskojeilla hampaita siirretään hampaisiin kiinnitettävien kiinnikkeiden avulla. Apuna käytetään erilaisia kaarilankoja, kuminauhoja tai jousia. Irtokojeilla tarkoitetaan esimerkiksi erilaisia niskavetolaitteita ja aktivaattoreita ja hammasrautoja. Kiinteitä oikomiskojeita on saatavilla myös hampaan värisinä, jolloin ne ovat perinteisiä metallin värisiä kiinnikkeitä huomaamattomammat.

Ajanvaraus

Varaa aika erikoishammaslääkäriltä tai kalvo-oikomiseen perehtyneeltä yleishammaslääkäriltä, joka tekee sinulle oikomishoidon suunnitelman.

Voit varata ajan hammastarkastukseen suoraan verkkoajanvarauksesta tai soittaa asiakaspalveluumme 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarauksessa joka päivä ympäri vuorokauden.

Hinta

Oikomishoidon kustannukset ovat aina yksilöllisiä. Arvion kustannuksista saat vastaanotolla. Hammashoidon hinnaston löydät täältä. Katso myös lisätietoa hammashoidon hinnoista ja rahoituksesta.

Lue myös