Pelkopotilaat

Hammaslääkäripelko on monen suomalaisen seuralainen johtuen lapsuuden huonoista hammashoitokokemuksista. Kaikki Pihlajalinna Hammasklinikoiden hammaslääkärit ottavat aina huomioon asiakkaan pelot ja toiveet ikään katsomatta. On hyvä tuoda hammaslääkäripelko esiin vastaanotolla heti ensimmäisessä tapaamisessa.

Jos hammashoito pelottaa, hampaat voidaan hoitaa miellyttävästi puudutuksen tai sedaation eli kevytnukutuksen avulla. Pelon hallinnassa tärkeää on myös hyvä käsitys siitä, mitä hoidon aikana tapahtuu. Hammaslääkärit kertovatkin haluttaessa tarkasti toimenpiteen kulun ja keston sekä jälkihoidon järjestämisen.

Pihlajalinna Hammasklinikoilla työskentelee lasten hammashoitoon erikoistuneita hammaslääkäreitä, jotka osaavat huomioida erityisen hyvin pienten asiakkaiden tarpeet. Heidän vastaanotolla vaikeampihoitoisetkin ongelmat tulevat varmasti kivuttomasti hoidetuiksi.

Sedaatio

Kun hammashoito pelottaa, on mahdollista käyttää sedaatiota eli kevytnukutusta. Sedaatio aiheuttaa raukean ja uneliaan olon, jonka aikana puhekontakti säilyy. Sedaation aikana voidaan tehdä laajojakin toimenpiteitä miellyttävästi ilman kipua.

Sedaatio toteutetaan suonensisäisen lääkityksen avulla. Sedaatiota valvoo anestesialääkäri, joka voi säädellä sedaation rentouttavaa vaikutusta toimenpiteen aikana. Lääkkeenä käytetään sekä rentouttavaa lääkettä että kipulääkitystä.

Sedaation jälkeen pääsee kotiin saattajan kanssa 1–3 tunnin kuluttua. Sedaation jälkeen ei voi ajaa autoa seuraavan vuorokauden aikana.