Hammaskiven poisto

Hampaiden pinnoille kertyy päivittäin bakteerimassaa eli plakkia. Jos plakkia ei poisteta säännöllisesti, se voi kovettua hammaskiveksi.

Hammaskivi ylläpitää ientulehdusta ja voi kertyä myös ientaskuihin, mikä edistää tulehduksen leviämistä syvemmälle ikenissä sekä hampaan kiinnityskudossairauden kehittymistä.

Hammaskiven poistaminen ei onnistu kotikonstein. Hammaskiven poistossa kannattaa käydä säännöllisesti suuhygienistillä.

Varaa aika Pihlajalinnan suuhygienistille verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Suuhygienistin tekemä hammaskiven poisto

Suuhygienisti poistaa hammaskiven ultraäänilaitteella tai mekaanisesti käsi-instrumentein – tarvittaessa molempia käyttäen. Hammaskiven poisto ei yleensä satu, mutta jos ikenet ovat tulehtuneet, toimenpide voi olla kivulias. Jos hammaskiven poisto tuntuu epämiellyttävältä, se voidaan tehdä pinta- tai paikallispuudutetta käyttäen.

Hammaskiven poiston lisäksi hampaista poistetaan myös värjäytymät ja levitetään fluori hampaiden pinnalle.

Hammaskiven poiston jälkeen

Hammaskiven poiston jälkeen voi syödä ja juoda normaalisti. Jos toimenpiteessä on käytetty puudutusta, syömistä ja juomista kannattaa välttää niin kauan kunnes vaikutus on loppunut.

Hammaskiven ennaltaehkäisy

Hammaskiven muodostumista on mahdollista ehkäistä harjaamalla hampaat säännöllisesti fluorihammastahnalla kaksi kertaa päivässä. On tärkeää myös huolehtia hammasvälien puhdistuksesta hammaslangalla, -tikulla tai väliharjalla.

Katso hampaiden kotihoito-ohjeet

Ajanvaraus ja hinnasto

Varaa aika hammaskiven poistoon verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarauksessa joka päivä ympäri vuorokauden.

Hammashoidon hinnaston löydät täältä. Katso myös lisätietoa hammashoidon hinnoista ja rahoituksesta.

Lue myös