Puuttuva hammas

Hammasimplantti on luonnollinen, kiinteä ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamiseen ja pysyvä vaihtoehto irtoproteeseille. Hammasimplantti, eli keinojuuri, on keinotekoinen juuri, jonka varaan rakennetaan uusi hammas. Hammasimplanttihoidon avulla saat pysyvät ja luonnolliset hampaat, jotka näyttävät ja myös tuntuvat omiltasi.

Hammasproteesit voivat olla joko kiinteitä tai irrotettavia. Kiinteästä proteesista käytetään nimitystä silta. Irrotettavia proteeseja ovat ranka-, levyosa- ja kokoproteesit.

Kiinteät hammasimplantit

Hammassilta

Kun suustasi puuttuu useampi vierekkäinen hammas, on keinojuuriin tukeutuva hammassilta luonnollinen ratkaisu. Kun silta kiinnittyy keinojuuriin omien hampaiden sijaan, säästyvät omat hampaasi tarpeettomalta hiomiselta.

Keinojuurikantoinen silta

Rankaproteesi

Rankaproteesi on irrotettavista proteeseista ystävällisin ratkaisu suun tukikudoksille. Proteesi kiinnittyy omiin hampaisiin metallirungossa olevien kiinnikkeiden avulla. Metallirunko valetaan kromikoboltista, joka antaa rakenteelle lujuutta. Proteesi on sirompi kuin vastaava levyosaproteesi.

Levyosa- ja kokoproteesit

Levyosa- ja kokoproteesit ovat yksinkertaisin ja halvin tapa korvata puuttuvia hampaita. Nämä osaproteesit eivät tukeudu hampaisiin, vaan lepäävät ikenien päällä. Levyosa- ja kokoproteesit valmistetaan akryylimuovista, jolla joudutaan yleensä peittämään myös koko kitalaki yläleuan proteesissa. Tämä saattaa aiheuttaa muutoksia makutottumuksiin ja ääntämiseen.

Hammasklinikoillamme proteettiset ratkaisut toteutetaan yhteistyössä hammaslaboratorion kanssa. Jotta proteesista tulisi mahdollisimman suuhun sopiva ja oikean värinen, erikoishammasteknikko tulee tarvittaessa mukaan suunnittelemaan hampaiden asentoa ja väriä. Hammaslääkäri sovittaa proteettiset työt ja varmistaa niiden hyvän istuvuuden sekä antaa ohjeet kotihoitoa varten.

Hammasimplantit

Hammasimplantti, eli keinojuuri, on keinotekoinen juuri, jonka varaan rakennetaan uusi hammas. Hammasimplanttihoidon avulla saat pysyvät ja luonnolliset hampaat, jotka näyttävät ja myös tuntuvat omiltasi.

Hammasimplantit ovat luonnollinen ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamiseen ja pysyvä vaihtoehto irtoproteeseille. Hammasimplanteilla voidaan korvata joko yksittäinen hammas tai tarvittaessa koko hammasrivistö.

Hammasimplantilla korvataan puuttuvan hampaan juuri istuttamalla titaanista valmistettu ruuvinomainen juuri (keinojuuri) leukaluuhun. Implanttiin (eli keinojuureen) puolestaan kiinnitetään hammaskruunu, joka valmistetaan yksilöllisesti ja tarkasti juuri potilaalle sopivaksi. Hammasimplantit näyttävät ja tuntuvat aidoilta eikä niiden hoitaminen vaadi erityisiä normaalista hampaiden kotihoidosta poikkeavia toimenpiteitä.

Vahvan kokemuksemme ja kehitystyömme pohjalta pystymme tarjoamaan keinojuurikantoisen hampaan jopa neljässä tunnissa. Hammasimplantti-toimittajamme on sveitsiläinen Straumann.

hammasimplantti

Hammasproteesit

puuttuvahammas
Huonosti istuvat hammasproteesit (puhekielessä usein tekohampaat) rajoittavat elämää monella tavalla. Hammasimplantteihin kiinnittyvät hammasproteesit ovat luotettavat ja pysyvät hyvin paikoillaan.

Hammasproteesit helpottavat pureskelua. Kiusaavista ruoanmuruista ikenien ja proteesin välissä ei tarvitse enää kärsiä. Samalla pääsee eroon hankalasta, epähygieenisestä ja suun tuntoa häiritsevästä suulakiosasta.

Keinojuurikiinnitteisissä hammasproteeseissa leukaluuhun laitetaan 2-6 hammasimplanttia eli keinojuurta. Keinojuuriin kiinnitetään hammasproteesikiskot tai -nepparit, joiden päälle varsinainen hammasproteesi napakasti kiinnittyy. Hammasproteesi on helppo irrottaa puhdistuksen ajaksi.

Keinojuurikantoinen silta

Kun suustasi puuttuu useampi vierekkäinen hammas, on keinojuuriin tukeutuva hammassilta luonnollinen ratkaisu. Kun silta kiinnittyy keinojuuriin omien hampaiden sijaan, säästyvät omat hampaasi tarpeettomalta hiomiselta.

Koko leuan siltaa varten leukaluuhun istutetaan 4-6 hammasimplanttia, joihin hammassilta kiinnittyy.

Hammaslaboratoriossa muotoillaan suustasi otetun muotin perusteella yksilöllinen, juuri sinulle sopiva silta, jota ei käytännössä erota omista hampaista. Hammasimplanttien varaan tehty silta on kiinteä ja huomaamaton.

Uudet, omat hampaat tuovat kantajalleen huomattavasti lisää mukavuutta, itsevarmuutta ja syyn hymyillä. Kuten kaikki suuret päätökset, myös keinojuurien hankinta vaatii harkintaa, mutta se myös vapauttaa nauttimaan elämästä.

Menetelmät ja materiaalit

hammaslaakari

Uuden hampaan rakenne

Uusia hampaita varten hammaslääkäri ottaa asiakkaan hampaistosta jäljennöksen. Tämän jäljennöksen perusteella laboratoriossa tehdään kipsinen työmalli, jonka mukaisesti implanttien varaan asennettava yksittäinen hammaskruunu tai useamman hampaan korvaava silta tai proteesi valmistetaan.

Myös uusien hampaiden väri valitaan yksilöllisesti juuri asiakkaan omien hampaiden mukaan.

Kotihoito on tärkeää

Hyvä suuhygienia ja keinojuurihampaiden moitteeton toimivuus edellyttävät hyvää ja säännöllistä kotihoitoa. Keinojuurikiinnitteisiä hampaita tulee siksi hoitaa vähintään yhtä huolellisesti kuin omiakin hampaita.

Espoon Keinojuuriklinikalla myönnämme asentamillemme Straumannin keinojuurille 5 vuoden takuun. Tämä takuu edellyttää säännöllistä vuositarkastuksissa käyntiä joko perushammaslääkäriemme tai koulutettujen suuhygienistiemme vastaanotolla.

Espoon Keinojuuriklinikan materiaalit

Implanttimateriaalina Pihlajalinna Keinojuuriklinikalla käytetään puhdasta titaania, koska se ei aiheuta minkäänlaisia allergisia reaktioita ja luutuu helposti. Titaanisia hammasimplantteja on käytetty jo noin 30 vuoden ajan onnistuneesti ympäri maailmaa.

Keinojuurihoidossa käytettävät hammaskruunut valmistetaan käsin muotoiltuna kultaposliinista, jolloin kruunun runko on kultaa ja päällinen posliinia. Hammas voidaan valmistaa myös kulta-akryylityönä käyttäen päällyksenä yhdistelmämuovia. Titaania käytetään kruunun tai sillan rungon valmistuksessa silloin, kun asiakas on yliherkkä muille materiaaleille.