Puuttuva hammas

Hammasimplantti on luonnollinen, kiinteä ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamiseen ja pysyvä vaihtoehto irtoproteeseille. Hammasimplantti, eli keinojuuri, on keinotekoinen juuri, jonka varaan rakennetaan uusi hammas. Hammasimplanttihoidon avulla saat pysyvät ja luonnolliset hampaat, jotka näyttävät ja myös tuntuvat omiltasi.

Hammasproteesit voivat olla joko kiinteitä tai irrotettavia. Kiinteästä proteesista käytetään nimitystä silta. Irrotettavia proteeseja ovat ranka-, levyosa- ja kokoproteesit.

Hammassilta

Kun suustasi puuttuu useampi vierekkäinen hammas, on keinojuuriin tukeutuva hammassilta luonnollinen ratkaisu. Kun silta kiinnittyy keinojuuriin omien hampaiden sijaan, säästyvät omat hampaasi tarpeettomalta hiomiselta.

Rankaproteesi

Rankaproteesi on irrotettavista proteeseista ystävällisin ratkaisu suun tukikudoksille. Proteesi kiinnittyy omiin hampaisiin metallirungossa olevien kiinnikkeiden avulla. Metallirunko valetaan kromikoboltista, joka antaa rakenteelle lujuutta. Proteesi on sirompi kuin vastaava levyosaproteesi.

Levyosa- ja kokoproteesit

Levyosa- ja kokoproteesit ovat yksinkertaisin ja halvin tapa korvata puuttuvia hampaita. Nämä osaproteesit eivät tukeudu hampaisiin, vaan lepäävät ikenien päällä. Levyosa- ja kokoproteesit valmistetaan akryylimuovista, jolla joudutaan yleensä peittämään myös koko kitalaki yläleuan proteesissa. Tämä saattaa aiheuttaa muutoksia makutottumuksiin ja ääntämiseen.

Hammasklinikoillamme proteettiset ratkaisut toteutetaan yhteistyössä hammaslaboratorion kanssa. Jotta proteesista tulisi mahdollisimman suuhun sopiva ja oikean värinen, erikoishammasteknikko tulee tarvittaessa mukaan suunnittelemaan hampaiden asentoa ja väriä. Hammaslääkäri sovittaa proteettiset työt ja varmistaa niiden hyvän istuvuuden sekä antaa ohjeet kotihoitoa varten.

Ajanvaraus ja hinnasto

Varaa aika hammasklinikalle verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010. Voit myös varata ajan lähimmältä Pihlajalinnan hammasklinikalta.

Hammashoidon hinnaston löydät täältä. Katso myös lisätietoa hammashoidon hinnoista ja rahoituksesta.

Lue myös